Головна Новини Світ Польща Туск ультимативно заявив, що Україна може втратити підтримку: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Туск ультимативно заявив, що Україна може втратити підтримку: яка причина

Дональд Туск заявив, що підтримка України у війні залишається незмінною, але інтереси польських фермерів є важливими

12 лютого 2024, 12:24 comments3578
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що Варшава хоче допомагати Україні на фоні російської агресії, але не може погодитись, щоб при цьому "кілька тисяч людей" наживалися за рахунок польських аграріїв. Як повідомляє портал "Коментарі", заяву глави польського уряду наводить "RMF24".

Туск ультимативно заявив, що Україна може втратити підтримку: яка причина

Дональд Туск. Фото: з відкритих джерел

Дональд Туск зазначив, що обговорював ситуацію із зерновим імпортом із президентом України Володимиром Зеленським під час свого першого візиту до Києва та пояснив позицію Польщі.

"Те, що кілька сотень чи тисяч людей в Україні хочуть заробити величезні гроші – це не наша проблема. Ми хочемо допомогти Україні як державі, українцям як народу у збройному протистоянні з Росією. Безперечно, тут наша позиція ніяк не змінюється. Але не може бути так, щоб через війну та через нашу емпатію та відкритість до України хтось скористався цим для нечесної та нерівної конкуренції з нашими компаніями, нашими фермерами", – сказав прем'єр Польщі.

Туск зазначив, що якщо не враховувати невдоволення польського бізнесу, це може призвести до зростання антиукраїнських настроїв.

Прем'єр наголосив, парадокс полягає в тому, що якщо Україна хоче бути здатною мобілізувати весь західний світ на свою підтримку у протистоянні з Росією, їй потрібно поважати інтереси окремих членів цієї спільноти. Інакше, підкреслив Дональд Туск, можна легко зламати цей ентузіазм та прагнення підтримувати український народ.

Він зазначив, що польська влада має з'ясувати, як багато української продукції все одно виявляється на польському ринку, всупереч обмеженням, і насамперед для цього потрібно посилити контроль за перевірками на кордоні.

Зазначимо, речник Держприкордонслужби Андрій Демченко повідомив, що у черзі на території Польщі у бік України за двома заблокованими напрямками стоять 1050 вантажівок, 400 з яких навпроти пропуску "Рава-Руська" та 650 — навпроти пункту пропуску "Ягодин". Також, за його словами, є черга близько тисячі вантажівок у напрямку "Краківця".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rmf24.pl/

Новини