Головна Новини Світ Польща У Польщі б’ють на сполох через новий законопроєкт про мобілізацію в Україні: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі б’ють на сполох через новий законопроєкт про мобілізацію в Україні: яка причина

Новий законопроєкт про мобілізацію в Україні може розорити польських підприємців.

11 лютого 2024, 11:47 comments9839
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Польські бізнесмени, особливо у сфері перевезень, висловили занепокоєння щодо нового законопроєкту про мобілізацію в Україні. За їх словами це матиме катастрофічні наслідки для роботодавців, які наймають українських чоловіків у Польщі.

У Польщі б’ють на сполох через новий законопроєкт про мобілізацію в Україні: яка причина

Польські перевізники скаржаться на мобілізацію в Україні. Фото з відкритих джерел

Українці залишаються найчисельнішою групою іноземних водіїв у Польщі. Станом на 2023 рік в активному обігу було 88,9 тис. дозволів для українців. Проте кількість виданих водійських посвідчень для громадян України скоротилась на 30% за 2023 рік. Крім того, нові правила, які прописані у законопроєкті про мобілізацію в Україні наполохали польських перевізників, адже вони передбачають значний відтік українських водіїв з Польщі.

Спеціаліст з легалізації зайнятості компанії Contrain Андрій Арканюк зазначає, що для видачі закордонного паспорта українці повинні надати документ з військкомату. Що може стати проблемою для водіїв у яких закінчується термін дії паспорта. За словами Акранюка, таким чином значну частину водіїв можуть мобілізувати.

"Відсутність робочої сили може повністю розорити підприємців. Я отримую багато тривожної інформації щодо цього", — заявив президент Поморської асоціації автомобільних перевізників Томаш Режек.

Президент Західнопоморської асоціації автомобільних перевізників Даріуш Матулевич також підтримує колег вказуючи, що через пів року багато транспортних компаній у Польщі можуть перестати існувати через відсутність українських водіїв.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нардеп Мазурашу заявив, що посилена мобілізація доб'є економіку та підштовхне Україну до краю прірви.

Також "Коментарі" писали, що прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск критикує республіканців через відсутність допомоги Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

11 лютого 2024, 19:49

Это даже поляки уже панику подняли. А прикиньте что будет с экономикой внутри страны.

Ігор

11 лютого 2024, 11:56

В нас ціла армія користується Україною, а прийшов час її захищати нехай інші йдуть під велике керівництво найкривавішего Комівояжера.


Новини