Головна Новини Світ Польща У Польщі біженців з України переселили до ізоляторів для хворих на коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі біженців з України переселили до ізоляторів для хворих на коронавірус

На будівництво ізоляторів було витрачено понад 1,2 мільйона злотих

26 листопада 2022, 15:13 comments1907
Поділіться публікацією:

У середині минулого року глава Поморського воєводства доручив місцевому голові Гдині створити на території міста місця тимчасового перебування для громадян, які мають симптоми коронавірусної інфекції. Безпосереднє будівництво ізоляторів почалося лише у серпні, а потім деякі будинки були порожні через відсутність великої кількості хворих. Наразі, повідомляє видання Wyborcza , в ізоляторах проживає шість сімей з України.

У Польщі біженців з України переселили до ізоляторів для хворих на коронавірус

фото ізоляторів, з відкритих джерел

"Про закінчення пандемії повідомлялося вже кілька разів, проте викорінити інфекцію до кінця не вдалося досі. Незважаючи на наявність хворих, величезної потреби в ізоляторах немає, тому з огляду на те, що будинки перебувають на утриманні мерії, нами було вирішено віддати їх переселенцям з України", — розповідає прес-секретар мерії Гдині Агата Гжегорчик.

Відомо, що будівництво ізоляторів було розпочато на вулиці Полковника Домбка, зараз там мешкає 6 сімей, у кількості 18 осіб. Кожен із будиночків обладнаний кухнею, ванною, туалетом, кімнатами для відпочинку.

У Польщі біженців з України переселили до ізоляторів для хворих на коронавірус - фото 2
У Польщі біженців з України переселили до ізоляторів для хворих на коронавірус - фото 3
У Польщі біженців з України переселили до ізоляторів для хворих на коронавірус - фото 4

"Будинки на вулиці пол. Домбка були запропоновані українським біженцям у зв'язку з перевантаженістю колективних місць для тимчасового проживання переселенців – спортзали шкіл, холи залізничних вокзалів, приміщення адміністрацій. Поступово завдання щодо розселення українців виконується, проте нам ще потрібен і час і ресурси", — каже віце-президент Гдині Міхал Гуч.

За наявними даними, на будівництво ізоляторів для громадян, хворих на ковід, було витрачено понад 1,2 мільйона злотих. Гроші надходили з міського бюджету Гдині.

Нагадаємо , раніше видання "Коментарі" повідомляло, що з 1 січня 2023 року біженців з України, які переїхали до Польщі, змусять частково оплачувати житло, в якому вони тривалий час перебували безкоштовно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини