Головна Новини Світ Польща У Польщі дали остаточну відповідь щодо невідомих повітряних куль з кириличними написами
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі дали остаточну відповідь щодо невідомих повітряних куль з кириличними написами

На початку березня на території Польщі виявили три повітряні кулі з ящиками, які містили кириличні написи.

20 травня 2024, 18:18
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У березні на території Польщі поблизу російського кордону знайшли повітряні кулі. Спочатку їх називали непізнаними летючими об'єктами (НЛО), проте згодом з'явились побоювання, що це шпигунські пристрої. Після двох місяців експертиз, польська прокуратура зробила остаточний висновок.

У Польщі дали остаточну відповідь щодо невідомих повітряних куль з кириличними написами

Повітряна куля над територію Польщі. Фото з відкритих джерел

У березні в на території Вармінсько-Мазурського воєводстві знайдено три повітряні кулі. До них були прикріплені ящики з кириличними написами. Усі повітряні кульки були знайдені випадковими людьми, які повідомили польські спецслужби про невідомий об’єкт. Знайдені повітряні кулі та прикріплені до них ящики були досліджені поліцією та військовими, які зробили висновки щодо небезпеки цих об’єктів.

Через два місяці після знайдених об’єктів представники польської прокуратури заявили, що провели усі необхідні досліди над об’єктами та встановили, що це не шпигунські пристрої, а метеорологічні кулі.

"Знахідку оглянули висококласні експерти, у нас немає сумнівів у їх професійності", — сказав місцевий прокурор Бродовський щодо аналізу повітряних куль.

Як зазначила прокуратура, в цьому регіоні й раніше виявляли повітряні кулі, проте через напружену міжнародну ситуацію нові знахідки спричинили додаткову цікавість. Поблизу Калінінграда побудована метеорологічна станція, з якої випускають повітряні кулі для спостереження за різними параметрами, зокрема сили і напрямку вітру, тиску і температури. Крім того, подібні станції є в Польщі та по всьому світу, бо дослідження погоди за допомогою повітряних куль є стандартною практикою метеорологів, заявила прокуратура.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Росії заявили, що Україна нібито атакує повітряними кулями.

Також "Коментарі" писали про Сербію, яка підіймала винищувачі через невідомий літальний об'єкт у небі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини