Головна Новини Світ США Не Трамп і не Гейлі: на праймеріз у Неваді переміг несподіваний варіант
commentss НОВИНИ Всі новини

Не Трамп і не Гейлі: на праймеріз у Неваді переміг несподіваний варіант

Дональд Трамп не брав участі на праймеріз у штаті Неваді, а його головна конкурентка Ніккі Гейлі не змогла перемогти попри відсутність колишнього президента США.

7 лютого 2024, 15:40 comments2554
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Кандидат в президенти США Дональд Трамп відмовився брати участь на праймеріз у штаті Невада. Однак прихильники Трампа прийшли на голосування де обирали варіант "не підтримую жодного кандидата", який і переміг на праймеріз у Неваді.

Не Трамп і не Гейлі: на праймеріз у Неваді переміг несподіваний варіант

Дональд Трамп та Ніккі Гейлі. Фото з відкритих джерел

Згідно з 86% оброблених голосів на праймеріз у штаті Невада найбільшу кількість проголосували за варіант "не підтримую жодного кандидата" — 62,9%. На другому місці опинилась остання конкурентка Трампа Ніккі Гейлі – 30,8%. Таким чином без участі Дональда Трампа Гейлі програла праймеріз у Неваді, які загалом не мають впливу на боротьбу за висунення кандидата від республіканців у президенти.

Не Трамп і не Гейлі: на праймеріз у Неваді переміг несподіваний варіант - фото 2

Результати праймеріз у штаті Невада

У США для вибору кандидата в президенти від партії відбувається внутрішнє суперництво, яке вирішується в кожному штаті за допомогою праймеріз – голосування бюлетенями або кокусів – голосування у форматі з'їзду членів партії.

У Неваді зазвичай проводились праймеріз, однак за ініціативи Дональда Трампа та його прихильників, цього року республіканці вирішили провести кокуси, які відбудуться 8 лютого. Ніккі Гейлі, яка заявила про бажання взяти участь у праймеріз згодом була недопущена до участі на кокусах, які мають реальний вплив на результати виборів. Таким чином Трамп отримає всі голоси на кокусах, де Гейлі дискваліфікували.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що конкурентка Дональда Трампа присоромила його перед виборцями.

Також "Коментарі" писали, що Федеральний апеляційний суд округу Колумбія прийняв рішення не на користь Трампа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини