Головна Новини Світ Польща У Польщі готові відмовитись від святкування Нового року на знак солідарності з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі готові відмовитись від святкування Нового року на знак солідарності з Україною

Відомо, що мер Жешува також звернеться до жителів міста з проханням відмовитися від святкового феєрверку навіть у родинному колі та колі друзів.

29 грудня 2022, 09:47
Поділіться публікацією:

Невід'ємною частиною святкування Нового року майже по всіх країнах є запуск різноманітних феєрверків. Наприклад, у Польщі, рік у рік барвисті салюти запускалися не лише звичайними громадянами з території своїх будинків, а й місцевою владою — за різнобарвними феєрверками можна було спостерігати, прийшовши до центру міста в новорічну ніч, як правило, це відбувалося біля головної ялинки . Цього ж року найбільш дружня для України країна може повністю відмовитися від повноцінного святкування Нового року на знак солідарності з жертвами російської агресії, які зараз живуть у Польщі. Про це повідомляє видання Wyborcza.pl.

У Польщі готові відмовитись від святкування Нового року на знак солідарності з Україною

Фото тематичне, з відкритих джерел


Питання про відміну святкових феєрверків порушувалося в Польщі давно. Ініціаторами подібних протестів виступали різні організації із захисту екології та тварин. Так, під час салюту виділяється пил, що включає нітрат калію, сірку, стронцій, з'єднання міді і барій, а безпосередньо сам звук під час розриву феєрверку сильно лякає тварин, як домашніх, так і диких.


Цього ж року у поляків з'явилася ще одна причина відмінити новорічний салют – багатомільйонна кількість біженців з України, які мешкають майже у всіх містах та селищах країни. Активісти, серед яких, як поляки, так і українці, звернулися до влади з проханням скасувати феєрверки, адже їхній масовий запуск може сильно налякати дорослих та дітей, які нещодавно прибули з українських міст, котрі щодня зазнавали бомбардувань з боку Росії.


Відомо, що зараз на заклики скасувати салюти відреагувало чимало чиновників з різних воєводств, серед них — мер Жешува. Чоловік пообіцяв не просто скасувати феєрверк, а й звернутися до мешканців міста з проханням не влаштовувати салюти навіть у себе вдома.


Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що в Польщі попрощалися з ще одним співвітчизником, який загинув на війні в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини