Головна Новини Світ Польща У Польщі на знак солідарності з Україною відключили світло
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі на знак солідарності з Україною відключили світло

Відомо, що до акції "Година для України" долучилися й інші міста, не лише Польщі, а й усіх країн Європи

21 грудня 2022, 17:19
Поділіться публікацією:

21 грудня Сенат Польщі звернувся до керівництва місцевих самоврядувань по всій країні із проханням приєднатися до Міжнародної акції "Година для України". У рамках цієї ініціативи у різних містах Європи буде відсутня електроенергія на якомусь великому об'єкті інфраструктури протягом 60 хвилин. Одними з перших у цій акції взяло участь керівництво польського Торуня — міста, яке прихистило велику кількість біженців з України, надавши їм безкоштовне житло, необхідні продукти харчування та одяг.

У Польщі на знак солідарності з Україною відключили світло

Автомобільний мост у Торуні, з відкритих джерел


"Наближається 25 грудня — Різдво, а після й низка інших новорічних свят. У ці дні всі повинні відпочивати та веселитися, радіти та сміятися, проте для жителів України кожен прожитий день — це випробування, пройти через яке дано не кожному. Наші сусіди щодня гинуть , їх вбивають російські ракети та бомби, гинуть чоловіки, жінки та діти. На знак солідарності з Україною ми повністю відключимо освітлення старого автомобільного мосту. Таким чином, ми хотіли б у тому числі показати нашим громадянам, у яких умовах щодня доводиться виживати українцям", – каже Магдалена Вінярська з Департаменту соціальних комунікацій та інформації міста Торунь.


Чиновниця наголошує, що громадяни Польщі всім серцем переживають за Україну, тому відключення електроенергії на знакових об'єктах інфраструктури — це певне послання і для українців.


"Своїм жестом ми хочемо показати нашим східним сусідам, що розуміємо, як складно їм зараз, через які труднощі необхідно щодня проходити, щоби вижити", — підсумувала Вінярська.


Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що у столиці Польщі провели в останню путь місцевого жителя, який нещодавно загинув на полі бою в Україні. 35-річний чоловік поїхав захищати свободу та незалежність сусідньої держави на 10-й день військового вторгнення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини