Головна Новини Світ Польща У Польщі обурились на українців, які відпочивають в елітних готелях та їздять на дорогих авто
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі обурились на українців, які відпочивають в елітних готелях та їздять на дорогих авто

Поляки скаржаться, що деякі українські біженці в Польщі ведуть розкішне життя на фоні війни вдома.

сьогодні, 16:18
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Очільник Міністерства оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що поляків обурює поведінка деяких українських біженців у Польщі. За його словами, несправедливо, що поляки допомагають Україні, тоді як деякі чоловіки призовного віку переховуються від війни у Польщі.

У Польщі обурились на українців, які відпочивають в елітних готелях та їздять на дорогих авто

Польща хоче змінити умови для українських чоловіків. Фото з відкритих джерел

Владислав Косіняк-Камиш в інтерв’ю Interia прокоментував пропозицію міністра МЗС Владислава Сікорського позбавити соціальних пільг українських чоловіків призовного віку у Польщі. За його словами, таким чином можна створити різні методи повернення чоловіків в Україну, однак вони мають діяти не лише у Польщі.

"Тоді серед роботодавців у Польщі був ажіотаж, що якби Польща запровадила таке рішення, українці поїхали б до Німеччини чи Італії. Таким чином, рішення, про яке говорить міністр Сікорський, повинно мати загальноєвропейський вимір", — говорить Косіняк-Камиш.

Очільник Міноборони вказує, що полякам не подобається, коли деякі українці ведуть розкішний спосіб життя в Польщі на фоні війни в Україні та допомоги поляків.

"Річ у тім, що наше суспільство дуже обурює те, як молоді хлопці з України їздять на найкращих автомобілях і відпочивають на вихідних у п’ятизіркових готелях. І це несправедливо стосовно поляків, які роблять внески в охорону здоров'я, освіту, постачання зброї та іншу допомогу", — наголосив Косіняк-Камиш.

За його словами, Польща підготувала 25 тис. українських солдатів, однак хотіла б розширити навчання на добровольців з України, які мешкають у Польщі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з Польщі будуть депортувати українців. Названі групи ризику.

Також "Коментарі" писали про результати опитування, які показали, скільки поляків вважає, що Україна має піти на територіальні поступки для закінчення війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини