Головна Новини Світ Польща Зустріч у Кракові зірвана: українська письменниця зазнала нападок з боку польських націоналістів
commentss НОВИНИ Всі новини

Зустріч у Кракові зірвана: українська письменниця зазнала нападок з боку польських націоналістів

Оксана Забужко була виведена з будівлі організаторами зустрічі через чорний вихід

23 листопада 2022, 09:51 comments4820
Поділіться публікацією:

У Кракові була запланована зустріч із живою легендою української літератури та публіцистики, що перекладається у всьому світі – Оксаною Забужко. Захід мав відбутися у Міжнародному культурному центрі, в рамках якого всім присутнім мали повідомити про те, що влада Кракова нагородила Забужко премією Станіслава Вінченця. Зважаючи на все, зустрічі не судилося відбутися, адже практично на самому її початку кілька гостей у балаклавах почали вигукувати антиукраїнські гасла, принижувати та обзивати письменницю.

Зустріч у Кракові зірвана: українська письменниця зазнала нападок з боку польських націоналістів

Оксана Забужко, з відкритих джерел

"І, якщо хтось досі не вірив, що у Польщі процвітає фашизм, тепер може в цьому переконатись на прикладі ситуації, що трапилася у Кракові", — йдеться у матеріалі видання Wyborcza.

Після проявів "польського фашизму" у залі, де мала відбутися зустріч із публіцисткою, організатори терміново вивели Забужко з приміщення через чорний вихід, щоб уникнути серйозніших провокацій з боку групи націоналістів.

"Нацизм і фашизм, на жаль, у Польщі процвітає, однак він має такий собі вигляд нероби, який лише відбирає наші податки", — сказано у статті.

Крім цього, польське видання зазначило, що націоналізму в Польщі відведено особливу роль, адже нещодавно навіть сам президент Анджей Дуда підтримував кілька фашистських мітингів у Варшаві. У Вроцлаві, наприклад, також відносно недавно одним з опозиціонерів було організовано мітинг під гаслом "Зупинимо українізацію Польщі".

Нагадаємо , раніше наше видання повідомляло, що українські переселенці в Польщі відмовлятися виселятися з познанського готелю "Ікар", в якому вони безкоштовно жили з початку російського вторгнення в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини