Головна Новини Світ Польща Чия ракета впала на територію Польщі: офіційна заява
commentss НОВИНИ Всі новини

Чия ракета впала на територію Польщі: офіційна заява

Польські слідчі експерти з'ясували - українська чи російська ракета впала на територію Польщі.

28 вересня 2023, 16:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Уряд Польщі офіційно назвав, чия ракета впала на територію країни у селі Пшеводув поблизу українського кордону у листопаді 2022 року. За висновками польських експертних служб це була українська ракета. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Onet.

Чия ракета впала на територію Польщі: офіційна заява

Міністр юстиції Польщі Збігнєв Зьобро. Фото з відкритих джерел

Міністр юстиції Польщі Збігнєв Зьобро вказав, що ракета була зроблена в часи СРСР, однак запущена з української території.

"Розслідування, проведене польською прокуратурою, завершилося висновком, який категорично вказує на те, що ця ракета була українською – ще радянського, російського виробництва", — заявив Збігнєв Зьобро.

Польський міністр також висловив "жаль" щодо української сторони, яку звинуватив у відсутності співпраці щодо вияснення обставин падіння ракети у селі Пшеводув. За словами Зьобро рішення не допомагати Польщі у розслідуванні було прийнято на вищому державному рівні України.

Нагадаємо, що у листопаді на території Польщі впала ракета, яка вбила двох польських громадян. Спочатку Польща звинуватила Росію, однак згодом змінила думку і вказувала на причетність України до інциденту. Україна не коментувала результати польського розслідування та наразі відкидає звинувачення щодо української ракети, яка могла впасти на територію Польщі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Польща в три рази збільшила закупівлю одного російського товару.

Також "Коментарі" писали про скандал у Канаді за участю Зеленського. З Польщі надійшла різка реакція. Через це прем'єр-міністр Канади мусить просити вибачення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.onet.pl/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини