Головна Новини Світ Польща Польща в три рази збільшила закупівлю одного російського товару
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща в три рази збільшила закупівлю одного російського товару

Росія продовжує наповнювати свій бюджет експортуючи товари в різні країни ЄС, зокрема до Польщі.

26 вересня 2023, 16:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Згідно з показниками статистичного управління у липні Польща збільшила закупівлю добрив у Росії у 3,3 раза. Російські добрива посідають другу позицію на польському ринку і поступаються лише аналогічній продукції з Німеччини.

Польща в три рази збільшила закупівлю одного російського товару

Мішки з російським добривом. Фото з відкритих джерел

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, кількість добрив, які закуповує Польща у Росії скоротився у понад 20 разів. Однак з червня минулого року імпорт російських добрив зріс. І станом на липень Польща імпортувала з Росії добрив на суму 20,2 млн доларів, тоді як з Німеччини – 22,6 млн доларів.

Минулого року російські добрива були шостими за об'ємами на польському ринку поступаючись таким країнам, як Німеччина, Литва, Фінляндія та Нідерланди. Однак польські фермери в останній рік збільшили об'єми закупівлі російських добрив у 3,3 раза.

Згідно з розпорядженнями Європейського Союзу добрива з Росії можуть купувати країни ЄС. Цей товар був виключений з пакета санкцій.

"Експорт продовольства з Росії на світові ринки не підпадає під обмеження. Діяльність з продовольством і добривами з Росії дозволена, а також їх закупівля, транспортування і доставка", — йдеться на офіційному сайті ЄС.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що товарообіг між США та Росією досяг рекордно низьких значень за останні 30 років. Сполучені Штати переважно купують у Росії три групи товарів на які не поширюються санкції.

Також "Коментарі" писали, що президент Польщі Анджей Дуда зробив нову заяву про щодо можливого відновлення поставок польського озброєння для України. Раніше польський прем'єр Моравецький оголосив, що його країна не буде відправляти Україні зброю, однак наголосив, що виконає усі попередні контракти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини