Головна Новини Світ Польща У Польщі озвучили суму, витрачену на допомогу українським біженцям: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі озвучили суму, витрачену на допомогу українським біженцям: деталі

За словами заступника міністра МВС, частина витрачених грошей на українських біженців уже повернулася до бюджету через сплату податків

4 січня 2023, 15:35
Поділіться публікацією:

Серед європейських країн, які підтримують Україну з перших днів російського вторгнення, Польщу з упевненістю можна назвати державою, яка надала найбільш значну підтримку та допомогу. У період з 24 лютого минулого року по сьогоднішній день, до сусідньої країни поїхало понад 8 мільйонів громадян. Частина переселенців уже повернулася до України, більшість – ні, всі вони залишились у Польщі. Хто має можливість – заробляє гроші, а ось найбільш уразлива частина біженців – пенсіонери та багатодітні сім'ї, продовжують отримувати грошову та гуманітарну допомогу від різних державних та неурядових організацій.

У Польщі озвучили суму, витрачену на допомогу українським біженцям: деталі

Фото тематичне, з відкритих джерел


На початку нового, 2023 року, у Польщі звітували про те, скільки грошей було виділено з державного бюджету на допомогу біженцям. Цифри, до речі, досить значні. Так, за словами заступника міністра внутрішніх справ Польщі Павла Шефернакера, за минулі місяці війни в Україні було витрачено 12 мільярдів злотих – понад 100 мільярдів гривень.


Чиновник каже, що в цю суму було включено одноразову виплату всім біженцям (300 злотих), щомісячну допомогу на утримання дітей (500 злотих на кожну дитину), забезпечення програми "40+" (безкоштовне житло для переселенців) та фінансування різних ініціатив неурядових організацій. За словами Шевернакера, частина витрачених грошей вже повернулася до польського бюджету шляхом сплати працюючими переселенцями податків. Відомо, що крім великої кількості українців, які влаштувалися на роботу, деяким навіть вдалося обзавестися в Польщі власним бізнесом. Так, майже за 11 місяців вимушеного перебування за кордоном, особами з українським громадянством було відкрито близько 10 тисяч компаній.


Нагадаємо, видання "Коментарі" повідомляло про нещодавній виступ відомого польського історика, який заявив, що Німеччина знала про плани Путіна напасти на Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини