Головна Новини Світ Польща У Польщі перекинувся автобус з українцями: МЗС уточнило кількість постраждалих
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі перекинувся автобус з українцями: МЗС уточнило кількість постраждалих

Постраждали щонайменше 20 людей, які перебували в салоні автобуса

27 січня 2024, 12:50 comments1479
Поділіться публікацією:

У ніч проти 27 січня у Польщі сталася ДТП за участю пасажирського автобуса з України. Внаслідок аварії постраждали 20 людей. Як пише TVN24, ДТП сталося близько 4 години ранку на повороті дороги неподалік населеного пункту Голуб'є Люблінського воєводства. Автобус з'їхав з проїжджої частини та перекинувся на бік.

У Польщі перекинувся автобус з українцями: МЗС уточнило кількість постраждалих

ДТП з українцями у Польщі. Фото: Policja Lubelska

Представник Державної пожежної служби у Грубешуві Марцін Лебедович зазначив, що в момент аварії йшов сніг та була ожеледиця.

Пізніше в українському МЗС повідомили, що внаслідок ДТП з українським автобусом у Польщі дійсно постраждали 20 громадян України. Їх госпіталізували. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Він підтвердив, що вночі поблизу населеного пункту Грубешів у Люблінському воєводстві сталася ДТП за участю автобуса української компанії.

Ті пасажири, які відмовилися від госпіталізації, спрямовані на тимчасове місце перебування.

"Генеральне консульство України в Любліні взаємодіє з польськими правоохоронцями для з'ясування всіх обставин ДТП, тримає на контролі лікування постраждалих громадян. Вирішується питання про надання перевізником іншого автобуса для пасажирів", — зазначив Олег Ніколенко.

Читайте на порталі "Коментарі" — польський уряд планує з жовтня поточного року знизити обсяг допомоги українським біженцям. Про це повідомляє польське видання Rzeczpospolita. Як повідомляють журналісти, польські чиновники вважають, що українцям, які їздять додому на свята та у відпустки, не потрібен тимчасовий захист. Вони пропонують знизити виплати на дітей та скасувати статус тимчасового захисту після виїзду з Польщі навіть на короткий період. Поки що українці можуть залишати Польщу на термін, що не перевищує 30 днів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Польща тріумфує: яке рішення ухвалить ЄС, щоб обмежувати імпорт агропродукції з України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини