Головна Новини Світ Польща «Життя на випадок війни»: у Польщі стартував театральний проект, присвячений українським жінкам
commentss НОВИНИ Всі новини

«Життя на випадок війни»: у Польщі стартував театральний проект, присвячений українським жінкам

Загалом було поставлено 3 вистави про війну в Україні.

12 грудня 2022, 10:17
Поділіться публікацією:

У рамках Міжнародного театрального фестивалю "Божественна комедія" у Польщі стартував проект "Ми реагуємо. Україна". Йдеться про три театральні вистави, кожна з яких розповідає про жахіття війни в Україні, зокрема про життя українських жінок під час окупації.

«Життя на випадок війни»: у Польщі стартував театральний проект, присвячений українським жінкам

"5 ранку. Україна", з відкритих джерел

"Відчуваю до тебе м'яту" — перша вистава, яка розповідає про те, як дружба породжує кохання, а кохання ненависть. Це історія життя двох жінок, які стали подругами під час війни. Головні ролі, до речі, виконали українські актриси Ніна Захарова та Катерина Васюкова.

Вистава "Життя на випадок війни" є певною інструкцією з виживання під час військового конфлікту. Відомо, що основна частина акторів – українці, які втекли до Куявсько-Поморського воєводства Польщі після російського вторгнення.

Третя вистава отримала коротку назву "05:00. UA". Ця театральна постановка викликала найбільший ажіотаж серед глядачів. Головною темою вистави стали жінки, які зазнали тортур, згвалтувань та залякувань з боку російських окупантів.

Відомо, що прем'єра вистави “5 годин.Україна" відбудеться 15 грудня о 20:00 за місцевим часом, а "Життя на випадок війни" — наступного дня, 16 грудня о 19:00 в театрі Лазня Нова. Відомо, що білети можно буде купити на сайті та в касах місцевої концертної агенції.

Нагадаємо , раніше видання "Коментарі" повідомляло, що у Польщі підтримали пропозицію опозиції щодо виділення фінансової допомоги Україні у розмірі 23 мільйонів злотих (близько 180 мільйонів гривень). Ініціатива здобула підтримку всіх політичних сил Польщі. Відомо, що у розпорядження місцевих бюджетів кошти надійдуть лише наступного місяця, січні 2023 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини