Головна Новини Світ Польща У Польщі розповіли, чим дадуть відповідь на розміщення ядерної зброї в Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі розповіли, чим дадуть відповідь на розміщення ядерної зброї в Білорусі

У Бюро нацбезпеки прокоментували наміри розмістити ЯЗ на території Білорусі

3 квітня 2023, 08:20 comments1324
Поділіться публікацією:

Польща готова до більш тісної співпраці в рамках дій НАТО з ядерного стримування на тлі рішення російського диктатора Путіна розмістити ядерну зброю у Білорусі. Як передає видання "Коментарі", про це заявив Глава Бюро нацбезпеки Польщі Яцек Півночі в інтерв'ю німецькому інформаційному агентству DPA.

У Польщі розповіли, чим дадуть відповідь на розміщення ядерної зброї в Білорусі

Польща. Фото: з відкритих джерел

За словами чиновника, країна може уявити ширшу участь, проте розгортання ядерної зброї – це інша справа.

"Польща була б потенційно готова розширити свою участь і співпрацю в рамках ядерного стримування НАТО і взяти на себе відповідальність", — заявив Яцек Півночі під час підходу до ЗМІ.

Зазначимо, у березні президент РФ Путін зробив гучну заяву про те, що у Білорусі будують спеціальне сховище для тактичної ядерної зброї.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китай проти розміщення ядерної зброї на території третіх країн. Про це заявив представник Китайської Народної Республіки (КНР) у Раді безпеки ООН, явно маючи на увазі намір РФ накачати "ядеркою" Республіку Білорусь (РБ). Крім того, Китай закликає скорочувати ризики ядерної війни та виступає проти нападів на атомні станції (схоже, натяк на те, що творять росіяни в Україні). Експерти розповіли виданню "Коментарі", про що свідчать подібні заяви.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ядерна тема залишається у топі після рішення путінського режиму накачати зброєю масової поразки васальну Білорусь. Щоправда, у представників нової "осі зла" – своє бачення того, що відбувається. Так, Кім Йо Чжон – молодша сестра північнокорейського диктатора Кім Чен Ина, яка також займає позицію заступника директора департаменту Центрального комітету Трудової партії КНДР, опублікувала статтю, де… накинулася на українську владу. Орієнтуючись на петицію, що мізерно набрала на сайті президента України, Кім Йо Чжон робить висновок, що саме офіційний Київ намагається "залучити на свою країну ядерну катастрофу". Про що говорить ядерний шантаж з боку авторитарних режимів, що вийшов на новий рівень? У які ігри тут грає Китайська Народна Республіка (КНР), яка має вплив і на Росію, і на Північну Корею? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини