Головна Новини Світ Польща У Польщі розповіли, як готуються до нападу з Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі розповіли, як готуються до нападу з Білорусі

Міністр оборони Польщі підтвердив, що на кордоні з Білоруссю буде близько 10 тисяч солдатів

10 серпня 2023, 10:57 comments2193
Поділіться публікацією:

Польща посилить кордон із Білоруссю 10 тисячами військових. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак.

У Польщі розповіли, як готуються до нападу з Білорусі

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак. Фото: Getty Images

Міністр зазначив, що Польща впевнена у своїй обороні, тому кількість солдатів на польсько-білоруському кордоні "буде приблизно такою ж, як і раніше".

"Буде близько 10 тисяч солдатів — 4 тис. солдати будуть військовослужбовцями, які безпосередньо беруть участь в операції, що стосується підтримки Прикордонної служби на кордоні, і 6 тисяч осіб. в резерві", — пояснив він, додавши, що це будуть "солдати, що будуть підвищувати кваліфікацію там, у гарнізонах, відтворених на сході країни".

Зазначимо, вчора стало відомо, що влада Польщі прийняла рішення перекинути до свого кордону з Білоруссю 2000 військовослужбовців, що вдвічі більше, ніж запрошено прикордонною службою, для припинення незаконних переходів та підтримки стабільності. Про це повідомило агентство Reuters, з посиланням на заяву заступника міністра внутрішніх справ Мацея Васіка польським ЗМІ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — під час масового обстрілу України, що відбувся 5 серпня, з'явилися повідомлення про можливий запуск ракет із території Республіки Білорусь (РБ). Проте, як запевняє представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов, насправді Росія могла імітувати пуски ракет з Білорусі, щоб втягнути її у війну проти нашої країни. Раніше в СБУ попереджали, що представники ПВК "Вагнер", які влаштувалися в РБ, можуть провокувати "під чужим прапором" на Мозирському нафтопереробному заводі (стратегічне підприємство) все з тією ж метою – втягнути Білорусь у відкриту війну проти України. Чи залишився ще у РФ такий шанс після масових викриттів та попереджень із боку Заходу та Києва? Чи готовий до цього режим Лукашенка? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини