Головна Новини Світ Польща У Польщі спалахнув черговий скандал навколо безпідставного звільнення біженки з України: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі спалахнув черговий скандал навколо безпідставного звільнення біженки з України: деталі

Наталія Василенко приїхала до Польщі у березні минулого року з Дніпра, разом із нею перетнула кордон і її 9-річна дочка

10 січня 2023, 09:17 comments3709
Поділіться публікацією:

У Польщі, де зараз перебуває багатомільйонна кількість біженців з України, знову розгорівся скандал навколо переселенців. Цього разу йдеться про безпідставне звільнення жінки, яка приїхала зі своєю 9-річною дочкою до Польщі з Дніпра. Так, біженку, яка, починаючи з 21 квітня працювала помічником кухаря в одному із шкільних комплексів Ожарова, звільнили через бюрократичну дрібницю, яка в іншій будь-якій ситуації не відіграла б такої значущої ролі, впевнений мешканець містечка на ім'я Юзеф, який і написав про цю проблему в редакцію газети Wyborcza .

У Польщі спалахнув черговий скандал навколо безпідставного звільнення біженки з України: деталі

фото тематичне, з відкритих джерел

Наталія Василенко, яка в Україні довгий час пропрацювала кухарем, знайшла роботу за своєю спеціальністю майже одразу ж, як тільки-но приїхала до Польщі. Спочатку це було стажування, каже жінка, потім директор шкільного комплексу Марчін Станьчик уклав із нею трудовий договір, за яким та й працювала донедавна. Проте, у грудні посаду директора почала обіймати інша персона – Моніка Влодарська, яка наприкінці минулого року викликала Наталю до кабінету та вручила документ, у якому було сказано про звільнення українки.

"За законом нібито все вірно. Коли мене працевлаштовували, я мала отримати так зване "повідомлення про прийняття на роботу". Його я з якихось причин не отримала, проте сам трудовий договір був на руках, працювала легально і платила податки. Я була в шоці, дізнавшись про звільнення. Нинішня директорка сказала, що вона до цієї ситуації не має жодного відношення, мовляв, не вона ухвалила таке рішення", — каже Наталія.

Чим завершиться ця історія, і чи вплине підтримка ЗМІ на ситуацію невідомо, проте хотілося б вірити, що Наталя впорається з проблемами та швидко знайде нову роботу.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли про те, як для українців у Вроцлаві організували святкову трапезу на Різдво.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

10 січня 2023, 10:44

Переукласти договір з дотриманням всіх правил


Новини