Головна Новини Світ Польща У Польщі стривожилися після смерті Пригожина: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі стривожилися після смерті Пригожина: у чому причина

Прем'єр Польщі Матеуш Моравецький переживає, що після смерті Пригожина ПВК "Вагнера" стане небезпечнішою

24 серпня 2023, 15:48
Поділіться публікацією:

Найманці ПВК "Вагнера" можуть стати менш контрольованими та в рази небезпечнішими після загибелі ватажка ПВК Євгена Пригожина. Керуватиме тепер бойовиками безпосередньо російський диктатор Володимир Путін. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, пише "Onet".

У Польщі стривожилися після смерті Пригожина: у чому причина

Матеуш Моравецький. Фото: з відкритих джерел

Глава польського уряду зазначив, що не даватиме своїх коментарів щодо того, була аварія літака Пригожина збігом обставин чи ні.

"Думаю, поляки здатні відповісти на це самі. Кураторство над "Вагнерівською групою" здійснюватиметься безпосередньо президентом Путіним. Нехай кожен тепер сам для себе відповість, чи є група "Вагнера", яка дислокується в Білорусі, зараз більшою чи меншою загрозою", — заявив Моравецький.

Він додав, що під наглядом Путіна ПВК "Вагнера" ще більше використовуватиметься для провокацій, шантажу, нападів та "різноманітних ривків у рамках підриву політики безпеки".

Читайте також на порталі "Коментарі" — знищення в середу, 23 серпня, над Тверською областю (РФ) бізнес-джету Embraer 600 з бортовим номером RA-02795, в якому знаходилися главари ПВК "Вагнер" Євген Пригожин та Дмитро Уткін, серйозно сколихнуло простір. Президент США Джо Байден заявив, що передбачав такий розвиток подій. Мовляв, після червневого заколоту вагнерівців було зрозуміло, що Путін цього просто так не залишить. Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк також упевнений, що аварія літака сталася за наказом Путіна. Цієї ж версії дотримуються аналітики Інституту вивчення війни, припускаючи, що таким чином російський диктатор сподівається публічно відновити своє панування і помститися за приниження після заколоту найманців 24 червня. Експерти проаналізували ситуацію спеціально для видання "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини