Головна Новини Світ Польща У Польщі стурбовані великою кількістю українських дітей у школах: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі стурбовані великою кількістю українських дітей у школах: деталі

Українці не охоче віддають своїх дітей на безкоштовні україномовні курси, в рамках яких можна вивчити польську мову

6 грудня 2022, 08:53 comments5865
Поділіться публікацією:

З початком нового навчального року у батьків польських школярів накипіло питання якості освіти, яку отримують їхні діти у навчальних закладах. Багато поляків вважають, що наявність великої кількості українських дітей у класі суттєво впливає на процес проведення заняття.

У Польщі стурбовані великою кількістю українських дітей у школах: деталі

фото тематичне, з відкритих джерел

"Важко нормально проводити урок, якщо деякі учні не розуміють вчителя, мовний бар'єр є сильною проблемою. Через це заняття може бути зірвано, педагог може не встигнути пояснити тему, приділяючи більше уваги школярам з України", – міркують польські батьки, передає видання Wyborcza.

У листах, які батьки польських школярів написали до редакції видання, сказано, що всі вони зовсім не проти українців у Польщі, більше того, біженцям готові всіляко допомагати й надалі, проте питання, пов'язане з освітою дітей-переселенців, місцевій владі необхідно вирішувати інакше.

"Зараз мій син навчається у другому класі, до якого вже прийняли шістьох дітей з України, які зовсім не розуміють польської мови. У школі попередили, що у майбутньому кількість іноземних школярів може збільшитись. У цій ситуації говорити про належний рівень освіти неможливо, донести до дітей тему уроку буде нереально складно. Цю проблему влада має вирішити раціонально, щоб у школах змогли отримувати якісні знання як польські, так і українські діти", — написала до видання читачка.

Зважаючи на все, поляки натякають на підготовчі курси, які були створені спеціально для дітей-біженців. Однак, за даними куратора даного проекту, з кожним місяцем все менше батьків записує своїх дітей на такі курси, в рамках яких, до речі, безкоштовно вчать польській мові.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що сьогодні до Польщі має намір приїхати Джамала з безкоштовним концертом для українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини