Головна Новини Світ Польща У Польщі українським біженцям почнуть видавати квартири: з бюджету виділено мільйони
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі українським біженцям почнуть видавати квартири: з бюджету виділено мільйони

Європейський Союз виділив одному з воєводств Польщі понад 11 млн. злотих на реконструкцію житла

19 січня 2023, 11:18 comments2794
Поділіться публікацією:

Влада Свентокшиського воєводства повідомила, що 1 лютого стартує конкурс серед компаній на реконструкцію, реновацію та модернізацію житлових будинків, які потребують ремонту. Заявки на участь можна буде подавати протягом усього наступного місяця. Згідно з офіційною інформацією, після завершення проекту "оновлені" квартири, з усіма зручностями, меблями та побутовою технікою, будуть надані біженцям з України, передає видання Wyborcza.

У Польщі українським біженцям почнуть видавати квартири: з бюджету виділено мільйони

фото тематичне, з відкритих джерел

"Наша регіональна програма спрямована на допомогу біженцям із охопленої війною України. Ми розуміємо і добре усвідомлюємо, як це залишити власний будинок, залишивши в ньому все нажите за багато років. Наше завдання – допомогти вимушеним переселенцям знайти себе в новій реальності тут у Польщі. Для реалізації цієї ініціативи нами і буде оголошено два конкурси", — каже маршал Анджей Бентковський.

У конкурсі матимуть змогу взяти участь благодійні та інші неурядові фонди, органи місцевого самоврядування, установи та інші асоціації.

Мінімальна сума співфінансування проекту реконструкції житла – 100 тисяч злотих. Ці гроші можна буде витратити, як на ремонт будинку (квартири), так і на його облаштування. В окремих випадках, каже влада воєводства, вона готова розглянути пропозицію і про купівлю "квадратних метрів", якщо це буде раціонально та обґрунтовано з боку компанії, яка подала заявку.

Відомо, що на цей проект Свєнтокшиському воєводству Євросоюз виділив понад 11 мільйонів злотих (близько 100 мільйонів гривень).

Нагадаємо , раніше наше видання повідомляло, що Норвегія на тлі військового вторгнення РФ в Україну збільшила розмір надходжень до бюджету майже в 5 разів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини