Головна Новини Світ Польща У Польщі українським вчителям-біженцям надали роботу у школах: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі українським вчителям-біженцям надали роботу у школах: деталі

За даними видання Wyborcza.pl, трудові договори було продовжено з учителями до кінця червня 2023 року.

30 грудня 2022, 09:05
Поділіться публікацією:

Усім відомо, що Польща прихистила більше 8 мільйонів українців, які змушені були тікати зі своєї Батьківщини через військову агресію з боку Росії. Серед переселенців дуже багато представників різних професій, у тому числі вчителів. Без знання мови педагогам дуже складно влаштуватися на роботу за фахом за кордоном. Спеціально для таких фахівців у Польщі було запущено програму "Гроші за роботу". У рамках реалізації ініціативи, повідомляє місцеве видання Wyborcza.pl, у місті Білосток було працевлаштовано понад 60 українських вчителів.

У Польщі українським вчителям-біженцям надали роботу у школах: деталі

Зустріч вчителів у мерії, з відкритих джерел


За наявними даними, трудовий договір із вказаною кількістю вчителів був продовжений до кінця червня 2023 року. Ці півроку педагоги продовжать навчати українських дітей-біженців, які також були вимушені тікати за кордон разом з батьками. Також відомо, що заробітна плата педагогам нараховуватиметься з Міжнародного фонду допомоги, який, крім самої грошової винагороди безпосередньо, також пообіцяв покрити всі витрати щодо сплати податків та різних внесків.


"Основна мета програми "Гроші за роботу" полягає у працевлаштуванні українських фахівців, щоб ті, у свою чергу, допомогли іншим своїм співвітчизникам якнайшвидше адаптуватися у нас у країні. В даному випадку вчителі зможуть не лише надати знання дітям, а й стати їх провідниками у спілкуванні з польськими педагогами та однокласниками", — каже Анна Ковальська, прес-секретар мера Білостока.


Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що Польща відмовилася віддавати Україні дітей-біженців, з яких тривалий час знущалася прийомна мати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини