Головна Новини Світ Польща У Польщі відповіли, у якому разі можуть почати збивати російські ракети над Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі відповіли, у якому разі можуть почати збивати російські ракети над Україною

Сікорський заявив, що Польща має збивати російські ракети над Україною, якби була загроза АЕС

7 вересня 2024, 09:52 comments7544
Поділіться публікацією:

Польща має право збивати над Україною російські повітряні цілі, які загрожують українським атомним електростанціям. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю ВВС висловив польський міністр закордонних справ Радослав Сікорський.

У Польщі відповіли, у якому разі можуть почати збивати російські ракети над Україною

Радослав Сікорський. Фото: із відкритих джерел

Журналісти поцікавилися у Сікорського, де для Варшави проходять "червоні лінії" стосовно Росії та України, а також чи має Польща право збивати російські ракети в українському повітряному просторі.

"Чорнобильська ядерна аварія була в Україні. Уявіть собі, що один із російських дронів або ракет зіб'ється з курсу і полетить не до Польщі чи Румунії, як уже бувало, а вдарить по одній із українських атомних електростанцій. Я вважаю, що ми маємо допомогти Україні захистити її АЕС від таких російських ракет, що заблукали", – висловився глава польського МЗС.

Відповідаючи на уточнююче питання, Сікорський наголосив, що це його суб'єктивна думка: "що юридично ми мали право на самооборону. Але жодних рішень про це не приймали".

Читайте також на порталі "Коментарі" — більшість громадян Польщі підтримали ідею збиття російських повітряних цілей над країною. Таку інформацію показало опитування. Про це повідомляє "Rzeczpospolita".

Соціологи поставили респондентам питання: чи повинна Польща, на їхню думку, збивати об'єкти, що пролітають над територією країни під час нападів Росії на Україну, навіть якщо невідомо, що це за об'єкти.

Ствердно на це запитання відповіли 58,5% респондентів, тоді як 22,1% висловили незгоду. Ще 19,4% опитаних не мають думки щодо цього.

Результати опитування також показали, що збивати об'єкти, навіть якщо немає впевненості у їхньому призначенні, частіше підтримують жінки (61%), ніж чоловіки (56%). Таку думку висловлюють сім із десяти респондентів, дохід яких перевищує 7000 злотих (близько 74 000 гривень) на місяць, і такий самий відсоток мешканців найбільших міст.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини