Головна Новини Світ Польща У Польщі відреагували на ракетний удар по Львову
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі відреагували на ракетний удар по Львову

Дональд Туск висловив готовність Польщі відбудувати пошкоджені будинки у Львові.

4 вересня 2024, 14:45 comments1477
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск відреагував на російську ракетну атаку по Львову, де загинули семеро людей, серед яких троє дітей, а десятки отримали поранення. Туск запевнив, що Польща буде підтримувати Україну.

У Польщі відреагували на ракетний удар по Львову

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск. Фото з відкритих джерел

Дональд Туск опублікував допис на платформі Х після нічного нападу росіян на Львів. Глава польського уряду зазначив, що ціллю російської атаки став центр міста, де пошкоджень зазнали історичні будинки.

"Львів потребує допомоги! Метою атаки росіян став центр міста. Пошкоджено багато історичних багатоквартирних будинків. Польща готова допомогти в їх відбудові", — заявив Туск.

Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що у місті є влучання у житлові будинки після російської атаки. За його словами пошкоджено понад 50 будівель, зокрема сім пам'яток архітектури місцевого значення.

Начальник обласного військового управління Максим Козицький повідомив про кількість загиблих в наслідок російської ракетної атаки по Львову.

"Уже 7 людей ми втратили через окупантів цієї ночі. Серед них – троє дітей. Страшна трагедія", — заявив Козицький.

Також відомо про близько 50 постраждалих у Львові через російську атаку по місту, частина з них перебуває у критичному стані в місцевих лікарнях.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Міністерство оборони Росії цинічно прокоментувало свій ракетний удар по Львову, де заявили про атаку по "військовим цілям". 

Також "Коментарі" писали, що у Польщі заявили про "дуже напружену ніч" для польської системи протиповітряної оборони через російську ракетну атаку по Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини