Головна Новини Світ Польща У Польщі зробили нову заяву щодо припинення постачання зброї для України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі зробили нову заяву щодо припинення постачання зброї для України

Речник уряду Польщі пояснив деталі на заборону постачання зброї для України.

21 вересня 2023, 12:25 comments3714
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький 20 вересня заявив, що його країна припиняє постачання зброї в Україну. Наступного дня речник польського уряду Пьотр Мюллер виступив з новою заявою щодо зброї для України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Onet.

У Польщі зробили нову заяву щодо припинення постачання зброї для України

Речник польського уряду Пьотр Мюллер. Фото з відкритих джерел

Речник уряду Польщі у своїй промові наголосив, що "з української сторони з'явилася низка абсолютно неприйнятних заяв і дипломатичних жестів". За словами Мюллера Польща не сприймає такого роду невиправдані дії. Однак щодо постачання Польща виконуватиме укладені раніше контракти.

"У контексті питань щодо поставок зброї хочу повідомити, що Польща здійснює лише попередньо узгоджені поставки боєприпасів та зброї. У тому числі й тих, що випливають з укладених з Україною контрактів", — сказав Пьотр Мюллер.

Речник польського уряду вказав, що ці зобов’язання включають і найбільший іноземний контракт, підписаний польською збройовою промисловістю після 1989 року, а саме на постачання гаубиць Krab. Крім того, Польща й надалі буде здійснювати ремонт військової техніки, яка постраждала на війні в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Польщі відреагували на різку критику Зеленського щодо ситуації з зерном. Речник польського уряду вказав, що не хоче сприймати слова президента України у бік Варшави.

Також "Коментарі" писали, що депутат однієї з польських партій підрахував допомогу Польщі та виставив Україні рахунок. Таким чином представник польського уряду відреагував на рішення України подати позов до СОТ щодо ембарго українського зерна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини