Головна Новини Світ Польща У Польщі затримали українського журналіста. Що налякало представників спецслужб
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі затримали українського журналіста. Що налякало представників спецслужб

У Польщі був затриманий журналіст Михайло Ткач та його оператор, які знімали сюжет про те, як в країну потрапляє російське зерно, повідомляє УП. Їх протримали в комендатурі 4 години, допитували правоохоронці та спецслужби

27 лютого 2024, 19:19
Поділіться публікацією:

Як повідомив Михайло Ткач, він з оператором знімав сюжет на кордоні Польщі з Білоруссю про те, як в країну потрапляє російське зерно. За якийсь час до них під’їхали поліцейські, які начебто поводили себе агресивно – хапали камери та проводили обшук. Після цього, знімальну групу забрали в комендатуру, де у них вилучили всю техніку для роботи, телефони, а також документи.

У Польщі затримали українського журналіста. Що налякало представників спецслужб

Михайло Ткач

Як стверджує журналіст, їх допитували не тільки правоохоронці, а й представники спецслужб. Коли вони дізнались про те, який сюжет вони знімали, то начебто налякалися. Ткач каже, що представники спецслужб питали його про те, чи знають українські посадовці про те, що російське зерно потрапляє в Польщу. Також журналіста запитували, яким чином він отримав таку інформацію.

Ткач говорить, що врешті допит був закінчений, їм віддали техніку, проте з’ясувалося, що частина матеріалів була видалена із карт пам’яті.

Як підкреслила редактор УП Севгіль Мусаєва, ситуацію із затриманням вдалося залагодити тільки після того, як проблемі надали розголосу та підключили до її вирішення посольство України в Польщі.

Нагадаємо, з 20 лютого польські фермери посилили протести на кордоні з Україною і заблокували вантажні перевезення. Зокрема, полякам не подобається, що українське зерно йде транзитом через їх країну. Фермери стверджують, що насправді українське зерно залишається у Польщі, тому вони терплять збитки.

Відомо, що проблему блокади українські та польські урядовці мають намір обговорити у Варшаві 29 березня. Разом з тим, прем’єр Дональд Туск підкреслив, що уряд Польщі цілковито на стороні фермерів. Також він додав, що було би великою помилкою, якщо би Україна та Польща зіпсували стосунки через проблему із зерном.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини