Головна Новини Світ Польща У Польщі жорстко розкритикували Путіна і сказали, чи можна з ним домовитися
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі жорстко розкритикували Путіна і сказали, чи можна з ним домовитися

Російський диктатор Володимир Путін може прийняти рішення про завершення війни тільки тоді, коли зрозуміє, що не зможе її виграти, заявив глава МЗС Польщі Радослав Сікорський, повідомляє RMF24

1 травня 2024, 19:23
Поділіться публікацією:

Кремлівський диктатор може піти на те, щоб прийняти рішення про завершення війни в Україні, проте для цього потрібно, щоб він зрозумів, що не зможе перемогти, заявив Радослав Сікорський.

У Польщі жорстко розкритикували Путіна і сказали, чи можна з ним домовитися

Радослав Сікорський

За його словами, навряд можна домовитися з кремлівським диктатором про припинення війни через якісь мирні угоди.

"Проблема з президентом Путіним у тому, що він не дотримується слова і абсолютно ненадійний",
 – підкреслив польський міністр.

В цьому контексті Сікорський нагадав, що Російська Федерація була серед підписантів Будапештського меморандуму. Вона обіцяла поважати суверенітет та територіальну цілісність Україні. При цьому, підкреслив голова МЗС Польщі, РФ сам ж і порушила свою обіцянку.

 За словами міністра, важко довіряти людині, яка вже порушувала раніше укладені угоди, а тепер запевняє, що все, буцімто, буде по-іншому.

Окрім того, Сікорський підкреслив, що Захід доклав максимум зусиль, щоб не допустити повномасштабного вторгнення Росії в Україну, проте вся ця дипломатія не допомогла зупинити Путіна. За його словами, скидається на те, що кремлівський диктатор поважає виключно мову сили – економічної чи військової. Як каже Сікорський, використовуючи саме ці "аргументи" можна спробувати переконати Путіна у помилковості його рішення вторгнутися в Україну.

"Лише тоді є якийсь шанс на мир", 
– підкреслив польський міністр.

Прикметно, що таку ж думку поділяє і міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок. Вона підкреслила, що протягом останніх 2,5 років половина світу намагалася зробити все для того, щоб переконати кремлівського диктатора перестати завдавати страждання Україні. Міністр вважає, що саме тому, проти РФ треба посилити санкції.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що РФ не збирається зупиняти війну в Україні. Зокрема Сергій Шойгу навіть замовив додаткове озброєння для фронту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rmf24.pl/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

1 травня 2024, 18:55

Путіну треба дякувати за те, що його дурість показала нову військову доктрину простої перемоги диктаторських режимів. Недопалку вистачило розуму бити по енергетиці України. У відповідь Україна показала, що навіть іграшковими дронами з китайських комплектуючих можна знищувати його нафтові заводи. Тобто, у разі нападу на НАТО, достатньо ракетами знищити його заводи і там все стане логістичним колапсом, навіть з голоду почнуть подихати. А якщо додати енергетику та старі ракетоносії ... Бандерівську пиху, про захист всея Європи, нацисти можуть засунути собі у нижній отвір - м'ясні зіткнення з дрончиками, замість середньовічних камінців з пращі - минуле печерних нацпам'ятних часів. Тому, боятись Путина і його м'ясної орди в сучасному світі, можуть тільки нацпам'ятні розкрадачі власної країни і один одного.


Новини