Головна Новини Світ Польща У Польщі жорстко відповіли на відмову НАТО збивати російські ракети
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі жорстко відповіли на відмову НАТО збивати російські ракети

Глава МЗС Польщі вважає, що країни-сусіди України зобов'язані збивати ракети РФ, незважаючи на опір НАТО

2 вересня 2024, 12:30
Поділіться публікацією:

Польща та інші країни, які є сусідами України, зобов'язані збивати російські ракети, перш ніж ті увійдуть до їхнього повітряного простору, незважаючи на опір НАТО. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Financial Times" зробив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

У Польщі жорстко відповіли на відмову НАТО збивати російські ракети

Радослав Сікорський. Фото з відкритих джерел

Топ-дипломат зазначив, що Варшава зобов'язана забезпечити безпеку своїх громадян, незважаючи на побоювання, що перехоплення російських ракет може втягнути Атлантичний альянс у війну.

"Членство в НАТО не переважує відповідальності кожної країни за захист власного повітряного простору — це наш власний конституційний обов'язок. Особисто я вважаю, що коли ворожі ракети прямують до нашого повітряного простору, було б законною самообороною [вдарити по них], бо щойно вони перетнуть наш повітряний простір, ризик того, що уламки когось ранять, є значним", — наголосив Сікорський.

На його думку, найкраще ракети збивати на великій висоті над Україною, оскільки чим ближче ракета буде до своєї мети в момент перехоплення, то більший ризик для поляків.

"Українці нам сказали: ні за що", — наголосив міністр.

Як додається, деякі офіційні особи Заходу переконані, що такі дії можуть стерти "червоні лінії" щодо втручання у війну та призведуть до помсти з боку РФ.

Сікорський також похвалив ЗСУ за Курську операцію, оскільки це шокувало президента Росії Володимира Путіна і показало йому, що "жертва не завжди робить те, що очікуєш".

"Не тільки Україна, а й увесь Захід має виводити Путіна з рівноваги, і одна з помилок, яку постійно робила наша сторона, полягає в тому, що ми заздалегідь говорили Путіну, що ми робитимемо чи не робитимемо — і ось чому результат цього [Курськ] набігу набагато краще, ніж контрнаступ минулого року, який було так легко передбачити і, отже, до нього готуватися", — підсумував він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи потрібно збивати російські повітряні цілі над країною: опитування показало, що думають поляки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини