Головна Новини Світ Польща У Польщі зросла кількість народжуваності серед іноземок: Україна в лідерах
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі зросла кількість народжуваності серед іноземок: Україна в лідерах

Кожне 20 немовля у Польщі народила іноземка

24 травня 2023, 13:22
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Польщі спостерігається загальне зниження народжуваності. Разом з цим відбувся різкий ріст народжуваності серед іноземок, більша частина яких є українками. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ресурс Ukrayina.pl

У Польщі зросла кількість народжуваності серед іноземок: Україна в лідерах

У Польщі найбільше серед іноземок народжують українки. Фото з відкритих джерел

Станом на 2022 рік іноземки в Польщі народили 16 711 дітей, що складає 5,5% від загальної кількості новонароджених. Таким чином кожне 20 немовля у Польщі народила іноземка. У 2011 році цей показник складав лише 0,16%.

Серед лідерів тут українські жінки, які у 2022 році народили 13 738 немовлят і таким чином збільшили показник у порівнянні з минулим роком на 109% — у 2021 році було зафіксовано 6 560 пологів громадян України.  Загалом українки лідирують серед іноземців, які народжують у Польщі, а різкий ріст почався з 2014 року, коли Росія почала війну проти України.

На другому місці серед іноземок у Польщі за кількістю новонароджених перебувають білоруски, вони у 2022 році народили 741 немовля. Третя позиція за росіянками – 244 дитини.

Загалом у Польщі народилось 305 тис. дітей, серед яких польки народили 289 тис. Що свідчить про подальше зниження народжуваності в країні. Показник 2017 року становив 397 тис. новонароджених.

Зменшення народжуваності у Польщі пояснюється кількома факторами, зокрема це низька забезпеченість власним житлом, мала кількість дитячих садків, ясел та закон про аборт. Окрім того, відбувається зміна традицій, замість народжування дитини, поляки все частіше обирають розвиток власної кар'єри.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що після загибелі восьмирічного хлопчика, прем'єр Польщі висловився за повернення смертної кари.

Також "Коментарі" писали, що Польща відчула дефіцит товарів через заборону української продукції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини