Головна Новини Світ Польща У Польщу прибудуть понад 20 тисяч військовослужбовців із країн НАТО: до чого готується Варшава
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщу прибудуть понад 20 тисяч військовослужбовців із країн НАТО: до чого готується Варшава

Польща прийме найбільші у Європі навчання сухопутних військ

12 жовтня 2023, 07:45
Поділіться публікацією:

Польща стане організатором проведення найбільших у Європі навчань сухопутних військ Dragon-24. Саме тому наступного року понад 20 тисяч військовослужбовців із країн НАТО прибудуть до Польщі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це розповів новопризначений начальник Генштабу ЗС Польщі Веслав Кукула, пише "Укрінформ".

У Польщу прибудуть понад 20 тисяч військовослужбовців із країн НАТО: до чого готується Варшава

Польські військові. Фото: із відкритих джерел

"Загалом у них (навчаннях – ред.) візьмуть участь близько 20 тис. осіб: 15 тис. військовослужбовців польської армії та 5 тис. військовослужбовців з окремих країн НАТО, насамперед США та Великобританії", – зазначив Веслав Кукула.

Він уточнив, що Dragon-24 будуть найбільшими у наступному році навчаннями сухопутних військ у Європі.

У навчаннях Dragon-24 мають взяти участь підрозділи сухопутних військ ЗС Польщі, США, Великобританії, Німеччини, Італії, Іспанії, Туреччини, Словенії та Албанії. Ці навчання будуть наймасштабнішими на східному фланзі НАТО за останні понад 10 років.

Варто зазначити, що з навали повномасштабного вторгнення російських віск в Україну Польща постійно проводить переозброєння, збільшує чисельність своєї армії, закуповує дедалі нові зразки озброєння, розуміючи, що російська загроза може торкнутися її території.

Читайте також на порталі "Коментарі" – між Варшавою та Києвом не зупинявся діалог, є постійний контакт і немає жодного дипломатичного конфлікту, як кажуть у деяких ЗМІ. Таку заяву в ефірі Polsat News зробив президент Польщі Анджей Дуда.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Зеленський, Дуда та Науседа зустрілися у Нью-Йорку: до чого вдалося прийти трьом главам держав.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини