Головна Новини Світ Польща У польському Торуні пройшла акція «Ключі від дому», присвячена українським біженцям
commentss НОВИНИ Всі новини

У польському Торуні пройшла акція «Ключі від дому», присвячена українським біженцям

Акція була організована двома біженками з України - Маргаритою та Софією, дівчата втекли до Польщі ще на початку російського вторгнення

1 листопада 2022, 15:18
Поділіться публікацією:

Ключі – слово, значення якого знає кожна людина, однак після 24 лютого цей термін набув для мільйонів українців зовсім іншого значення. Так, наприклад, для вимушених переселенців, що зараз перебувають у Польщі, ключі – це символ пам’яті та солідарності з Україною, це єдина річ, яка залишилась у них від своїх будинків, до яких, можливо, вони ніколи не повернуться.

У польському Торуні пройшла акція «Ключі від дому», присвячена українським біженцям

Гжегож Ольховски

Проживши більше 7 місяців у сусідній Польщі, харківчанки Маргарита Рубаненко та Софія Ткаченко, вирішили ініціювати акцію "Ключі від дому". Захід пройшов у самому центрі міста Торунь. На стіні однієї з будівель намалювали величезну мапу України, на яку, кожен присутній там біженець мав змогу повісити ключі від свого будинку, які привіз з собою до Польщі, тікаючи від війни.

Під час акції на жовто-блакитну мапу України переселенці повісили чимало ключів. Для кожного цей крок був не тільки пам’ятним, але і дуже болючим, адже серед присутніх учасників заходу були і ті, чиї будинки в Україні були вщент знищені внаслідок ворожого обстрілу.

"Ключі від нашого будинку нагадують мені про рідну землю, частинку якої ми начебто з собою привезли до Польщі. Я дуже хочу повернутися додому, сумую за рідними і друзями. Вірю, що цей день неодмінно настане", — коментує акцію дівчина Лана з Одеси, яка перебуває в Торуні з самого початку російської агресії.

Крім цього, зазначається у повідомленні місцевого ЗМІ, наприкінці заходу всі його учасники взялися за руки й зробили так званий "живий ланцюг", відтворивши форму будинка. Співорганізатор акції Лукаш Вударских каже, що подібні заходи дуже важливі і потрібні. Таким чином, додає він, не тільки українці, але й поляки вкотре можуть нагадати світу про те, що не варто забувати, як десь, зовсім недалеко (ред. – в Україні) йде війна, вбивають людей та знищують будинки мирного населення.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Польщі влада оновила функціонал сайту для допомоги українським біженцям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://nowosci.com.pl/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини