Головна Новини Світ Польща У Варшаві почали готуватися до ядерної війни. На що виділили гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

У Варшаві почали готуватися до ядерної війни. На що виділили гроші

Міський голова Варшави Рафал Тшасковський повідомив, що на будівництво бомбосховищ у місті виділять 117 млн злотих, пише Politico. Також у найближчі два-три роки будуть впроваджені і інші заходи безпеки

13 березня 2024, 19:39
Поділіться публікацією:

Як повідомляє видання, на тлі заяв кремлівського диктатора Володимира Путіна про те, що він готовий розпочати ядерну війну, у Варшаві вирішили виділити кошти на будівництво бомбосховищ.

У Варшаві почали готуватися до ядерної війни. На що виділили гроші

Укриття

За словами Тшасковського, в будівництво бомбосховищ будуть вкладені значні інвестиції, щоб дозволити столиці Польщі підготуватися до будь-яких "непередбачуваних ситуацій".

Як підкреслило видання, аудит бомбосховищ у Польщі, який був проведений нещодавно, виявив, що менше 4% населення країни мають доступ до захисного простору в разі здійснення бомбардувань. Окрім того, аудит показав, що ті укриття, які є на даний момент, не відповідають основним правилам із безпеки. Вони також погано обладнані.

При цьому міський голова Варшави повідомив, що столиця пропонує у якості бомбосховищ також використовувати підземні паркінги, а також станції метро. Тобто, підкреслив Тшасковський, близько 7 мільйонів кв. м площі у столиці можна переобладнати та використовувати як укриття.

Окрім того, програма "Варшава захищає" повинна забезпечити такі укриття електрикою, а також водою.

Також план передбачає і підготовку лікарень до небезпеки. Окрім того, медики повинні навчити містян, як діяти у разі надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент країни-агресора Росії Володимир Путін заявив, що може віддати наказ застосувати ядерну зброю. За його словами, це буде зроблено, якщо РФ буде піддаватися загрозам, які можуть привести до того, що країна припинить своє існування.

Як підкреслюють західні журналісти, Росія має найбільшу у світі кількість ядерних боєголовок. За їх інформацією, Кремль при бажанні з їх допомогою може знищити світ кілька разів.

Втім експерти не вірять в те, що Путін відважиться застосувати ядерну зброю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини