Головна Новини Світ Росія Може багаторазово зруйнувати світ. Журналісти розповіли, скільки ядерної зброї має Росія
commentss НОВИНИ Всі новини

Може багаторазово зруйнувати світ. Журналісти розповіли, скільки ядерної зброї має Росія

Росія успадкувала ядерну зброю колишнього Радянського Союзу і тому має найбільшу кількість ядерних боєголовок у світі, повідомляє Reuters. За інформацією журналістів, арсенал РФ може багаторазово зруйнувати світ

13 березня 2024, 16:56
Поділіться публікацією:

За інформацією Reuters, яке посилається на данні Федерації американських вчених, Росія має 5580 ядерних боєголовок. При цьому, стратегічно розгорнуто 1710 боєголовок. Із них, відзначає видання, близько 870 на балістичних ракетах наземного базування, ще близько 640 на підводних човнах. Окрім того, не виключено, що 200 ядерних боєголовок розміщено на базах важкої бомбардувальної авіації.

Може багаторазово зруйнувати світ. Журналісти розповіли, скільки ядерної зброї має Росія

Ядерна зброя РФ

Як підкреслюють західні журналісти, така кількість ядерних боєголовок означає тільки одне –Кремль при бажанні може "багаторазово зруйнувати світ".

Окрім того, видання нагадало, що ядерна доктрина Росії від 2020 року визначає умови, за якими президент РФ має можливість розглядати застосування ядерної зброї. Зокрема, таке рішення він може ухвалити, якщо на Росію буде здійснений напад із застосуванням зброї ядерного або масового ураження. Окрім того, очільник Кремля може піти на застосування ядерної зброї навіть у випадку використання проти РФ звичайної зброї, але у випадку, якщо такі дії будуть ставити під загрозу існування Росії як держави.

При цьому, відзначають журналісти, у 2022 році в Сполучених Штатах заявили про те, що Росія та Китай не тільки модернізують, а й розширюють свої ядерні сили. Хоча в Федерації американських вчених підкреслили, що попри заяви, станом на 2023 рік російський ядерний арсенал мало змінився. Мова йде лише про його модернізацію.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російський диктатор Володимир Путін не виключив застосування Росією ядерної зброї. За його словами, Кремль піде на такий крок у разі загрози існування РФ, як держави.

Разом з тим, експерти сумнівають, що Путін віддасть наказ застосувати ядерну зброю, оскільки таким рішенням він підпише собі смертний вирок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

13 березня 2024, 17:35

Цього не буде, бо не дозволять Індія Китай Південна Америка Африка Арабські шейхи ... навіть терористичний Ізраїль. Це просто вплив і залякування черні юдейцями, а також ЄС - дайте більше.


Новини