Головна Новини Світ Польща У всьому винні бобри: прем’єр Польщі Туск анонсує боротьбу через повінь
commentss НОВИНИ Всі новини

У всьому винні бобри: прем’єр Польщі Туск анонсує боротьбу через повінь

Польські чиновники звинувачують бобрів у пошкоджені захисних споруд, що призвело до погіршення наслідків від повені.

сьогодні, 13:33
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Польща кілька тижнів потерпає від масштабних повеней. Велика вода затопила кілька десятків населених пунктів, а інші перебувають під загрозою підтоплення. Місцеві чиновники вказують, що однією з причин масштабних наслідків повені стали бобри, які пошкодили насипи та інші захисні споруди.  

У всьому винні бобри: прем’єр Польщі Туск анонсує боротьбу через повінь

У Польщі звинувачують бобрів. Фото з відкритих джерел

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск під час виступу на антикризовій зустрічі у Ґлоґуві щодо наслідків повені прокоментував заяви чиновників про бобрів. 

"У 2010 році ми приймали рішення, екологи були засмучені, але пріоритети є. Іноді доводиться вибирати між любов’ю до тварин і безпекою міст, сіл і стійкістю набережних. Робіть усе необхідне в рамках правил. Я буду відстоювати такі рішення, набережні сьогодні є абсолютним пріоритетом", – сказав Туск.

Туск додав, що впродовж тижня уряд буде займатись цим питанням, зокрема на рівні адміністративних, нормативно-правових актів та законів щодо рішення про боротьбу з бобрами.

Натомість екологи критикують рішення Туска. За їх словами, бобри важливі в екосистемі. Своєю діяльністю бобри відновлюють зв’язки між водотоками та їхніми природними заплавами, створюючи невеликі ділянки заболочених територій, а уповільнення течії води допомагає боротися як з повенями, так і з посухою. Крім того, польські екологи зазначають, що бобри не винні, що вони розривають захисні насипи, які погано охороняються.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що польська армія зробила попередження, адже в країні зросла кількість мародерів, які намагаються увірватись в будинки залишені після повені.

Також "Коментарі" писали про заяву очільника МЗС Польщі Радослава Сікорського, який вказав, що Варшава підтримує Україну, однак має свої вимоги до Києва.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини