Головна Новини Світ Польща Українці почали масово виїжджати з Польщі: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці почали масово виїжджати з Польщі: у чому причина

Знайти працівників з України для власників польських бізнесів тепер - завдання нелегке

21 серпня 2023, 10:08 comments2415
Поділіться публікацією:

Якщо в перший рік повномасштабної війни Польща була тією країною, куди найбільше їхали українці, то тепер наші співвітчизники, які з тих чи інших причин у свій час опинилися в Польщі, тепер залишають цю країну в пошуках кращого життя. Така тенденція змусила задуматися польський бізнес, який знову перебуватиме у пошуку кваліфікованих працівників. Як передає портал "Коментарі", про це пише газета "Rzeczpospolita".

Українці почали масово виїжджати з Польщі: у чому причина

Польща. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що донедавна чимало українців працювало на заводах, у готелях та у сфері будівництва в Польщі. Але останніми місяцями українці починають звільнятися і на їхні місця влаштовуються іммігранти з далеких країн – з Філіппін, Індонезії, Кенії та Тунісу.

Газета зазначає, самі поляки також намагаються залишити країну, їдучи до тієї ж Німеччини, де зарплати набагато вищі, ніж у Польщі. Українці це теж розуміють, тож намагаються надовго не затримуватись у Польщі.

Експерт із ринку праці Ганна Судольська розповіла, що раніше українці охоче їхали на сезонну роботу у Польщі. Тепер знайти бажаючих на сезонні роботи в Польщі стає все важче і важче. Фахівець зазначила, торік "кадрові проблеми готельєрів та рестораторів вирішував наплив жінок-біженок з України". Тепер більшість із них повернулися до України, поїхали до Німеччини чи іншої країни.

Польським бізнесменам радять стимулювати українців залишатися у Польщі, гарантувавши їм навчання та покращивши умови праці.

Видання зазначає, незважаючи на те, що громадяни України поки що залишаються найбільшою групою іноземців у реєстрах польського УСС, але якщо провести паралель 2023-го року з 2019-им роком, то у 2019 році цей показник був на рівні 75%, а у наприкінці липня 2023 року він знизився до 68,2%.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Польща спрямовує тисячі військових на кордон із Білоруссю: чи побільшала загроза.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини