Головна Новини Світ Польща Українцям почали згадувати "гріхи минулого": ненависть поляків чи пропаганда Росії?
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям почали згадувати "гріхи минулого": ненависть поляків чи пропаганда Росії?

1943 року українська повстанська армія вбила величезну кількість поляків, які проживали на Західній Україні.

3 січня 2023, 15:52 comments8727
Поділіться публікацією:

У польському місті Торунь, в якому зараз живе дуже багато біженців з України, активно почали поширюватися листівки з написом "Пам'ятаємо Волинь". Мова, звичайно ж, йде про всім відому "Волинську різанину". Тоді, 1943 року українська повстанська армія на протязі 6 місяців знищувала всіх етнічних поляків, які проживали на території сучасної Рівненської, Волинської та Тернопільської областей.

Українцям почали згадувати "гріхи минулого": ненависть поляків чи пропаганда Росії?

Фото тематичне, з відкритих джерел

Ця історія почала активно обговорюватися в Мережі після того, як до редакції видання Wyborcza.pl надійшов лист від колишнього радника мера Торуня Магдалени Ольшті-Блох. Жінка розповіла, як прогулюючись із чоловіком вулицею, побачила на лобовому склі автомобіля з українськими номерами листівку, на ній було написано: "Пам'ятаємо Волинь". Таким чином, каже екс-чиновник, хтось намагається висловити своє обурення масовому приїзду біженців до Польщі.

"Як можна дорікати сучасним українцям за те, що сталося в далекому минулому? Коли вони читають подібні написи, їх і без того чутлива психіка починає накручувати сама себе, переконувати, що вони в цій країні зайві, що їм не раді. Звичайно, це не так. Я навіть не впевнена, що подібними справами займаються жителі Торуня, які, як рідних прийняли переселенців з України. Майже впевнена, що це все ніщо інше, як російська пропаганда, яка вкотре намагається зіпсувати відносини між нашими народами", — впевнена Магдалена.

У Торунському штабі допомоги Україні, який очолює Андрій Бондаренко, дотримуються такої самої думки. Ніхто з нинішнього покоління поляків, сказано у повідомленні установи, не звинуватив би, наприклад, 30-річних українців, які пережили події у Бучі чи Ірпені, у вбивствах майже 100-річної давнини.

Незважаючи на позицію вищевказаних відомств та офіційних персон, акція "Пам'ятаємо Волинь" не припиняється. Листівки та символічні написи продовжують поширюватися по всьому місту.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що Збройні сили Польщі мають намір закупити рекордну кількість гвинтівок у вітчизняного виробника.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини