Головна Новини Світ Польща Збройні сили Польщі закуплять рекордну кількість гвинтівок Grot: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Збройні сили Польщі закуплять рекордну кількість гвинтівок Grot: деталі

Відомо, що на закупівлю зброї в Міноборони виділили 826 мільйонів злотих

3 січня 2023, 09:50
Поділіться публікацією:

Віце-прем'єр-міністр Польщі Маріуш Блащак, він же міністр оборони заявив, що державне Агентство озброєнь уклало контракт із вітчизняною фабрикою " Luzznik " з Радомна, що спеціалізується на виробництві боєприпасів та зброї. Відомо, що предметом договору стали гвинтівки Grot , у Міноборони виділили на їхню покупку рекордну суму – понад 800 мільйонів злотих.

Збройні сили Польщі закуплять рекордну кількість гвинтівок Grot: деталі

фото тематичне, з відкритих джерел

За наявними даними, гвинтівки виробництва фабрики "Лучник" переважно використовуються лише польською та українською арміями. Однак на тлі російського вторгнення в Україну фабрика з Радомна вирішила збільшити кількість продукції, що виробляється, тому не виключено, що польська зброя незабаром почне користуватися попитом з боку країн ближнього і далекого зарубіжжя.

"Гвинтівки – це дуже хороша зброя, вона чудово зарекомендувала себе в Україні, ми отримуємо позитивні відгуки від військовослужбовців. Я радий, що наша вітчизняна фабрика зброї в Радомно почала нарощувати свої виробничі потужності. Сподіваюся, що у майбутньому гвинтівки Grot стануть нашим ексклюзивним експортним продуктом", — наголосив міністр оборони Блащак.

Відомо, що контракт на закупівлю гвинтівок між фабрикою "Лучник" та Агентством озброєнь набрав чинності позавчора, 1 січня. Таким чином, вже незабаром перша партія Grot надійде у розпорядженні збройних сил Польщі.

Нагадаємо , раніше видання "Коментарі" повідомляло, що у Польщі було висунуто звинувачення активісту, який публічно підтримав криваву війну Росії проти України. Наразі справу передано до суду, ЗМІ активно стежать за розвитком подій, швидше за все чоловік отримає обвинувальний вирок, йому загрожує позбавлення волі на строк до 5 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини