Головна Новини Світ Польща Українські біженці можуть масово залишити Польщу: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські біженці можуть масово залишити Польщу: яка причина

Через новий закон про мобілізацію в Україні, українські біженці призовного віку можуть масово залишити Польщу.

12 травня 2024, 10:15 comments1914
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Українська влада прийняла новий закон про мобілізацію, який має набути чинності 18 травня. У Польщі відреагували та пообіцяли допомогти Україні з поверненням чоловіків призовного віку. Така ситуація може призвести до відтоку українських біженців з Польщі.

Українські біженці можуть масово залишити Польщу: яка причина

Українські чоловіки можуть масово залишити Польщу. Фото з відкритих джерел

Як вказує видання Forbes, польські підприємці вважають, що новий закон про мобілізацію в Україні може мати негативні наслідки для економіки Польщі. Тисячі українців, які живуть у Польщі можуть піти з роботи в армію, або виїхати з країни.

Українець, який живе у Варшаві та побажав залишитися анонімним, вважає, що ситуація може змусити деяких українців переглянути своє життя в Польщі, адже інші країни регіону, зокрема Естонія та Німеччина, виключили депортацію українців.

"Ті, хто не хоче призову, будуть шукати способи за будь-яку ціну уникнути повернення в Україну, навіть якщо це означатиме приєднання до сірої економіки чи переїзд з родиною в іншу країну. Польща може в кінцевому підсумку втратити частину своєї необхідної робочої сили", – говорить українець.

Фахівець з легалізації зайнятості в агентстві з працевлаштування Contrain Group Андрій Арканюк пояснює, що українці раптово та масово не будуть залишати Польщу. Проте ситуація може змінитись, адже Україна та Варшава підписали угоду про спрощення виконання судових рішень в обох країнах. Таким чином рішення щодо ухилення від мобілізації українців можуть застосовуватись в Польщі.

"Якщо це станеться у великих масштабах, може статися масовий виїзд громадян України призовного віку з Польщі", — додає Андрій Арканюк.

З близько мільйона українських біженців, які приїхали до Польщі після початку повномасштабного вторгнення 2022 року, 371 тис. – це чоловіки призовного віку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що польські фермери скаржаться на новий закон про мобілізацію в Україні.

Також "Коментарі" писали, що в Польщі назвали країну, яка може натиснути на російського диктатора Путіна, щоб закінчити війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини