Головна Новини Світ Польща Українські діти-біженці виконають головні ролі у польському фільмі: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські діти-біженці виконають головні ролі у польському фільмі: деталі

Документальний фільм розповість про життя українських біженців у Польщі

1 грудня 2022, 17:12
Поділіться публікацією:

Після початку російського вторгнення в Україну величезна кількість сімей переїхала жити до Польщі. Багато українських біженців почали жити у Кракові, вони розселилися у всіх його 18 районах, у тому числі й у місті Гута.

Українські діти-біженці виконають головні ролі у польському фільмі: деталі

фото тематичне, з відкритих джерел

"Нове у Гуті" — це назва мистецького проекту, створеного спеціально для українських дітей, які втекли разом зі своїми батьками від російської агресії до Польщі. У рамках цього проекту, який, до речі, фінансується ЮНІСЕФ, "маленькі переселенці" зможуть брати участь у найрізноманітніших заходах: тренінгах, конкурсах, творчих курсах та концертах. Крім цього, організаторами даної ініціативи передбачено безпосереднє ознайомлення дітей із визначними пам'ятками міста, його театрами, музеями та іншими об'єктами культурної спадщини.

"Колись Гута, як і сам Краків, стали притулком для тих, хто приїхав починати життя з чистого аркуша. Завдяки цим людям ми зараз можемо бачити в цих містах не маленькі населені пункти, а великі міста з неймовірно розвиненою інфраструктурою. Зараз історія повторюється – Краків та його околиці знову стали притулком для тих, хто змушений починати з нуля – для українців. У рамках нашого проекту діти-біженці розкажуть про свої нові будинки, і зроблять це досить нетрадиційним способом – вони виконають головні ролі у документальному фільмі про українських переселенців", — коментує початок проекту "Нове у Гуті" Магдалена Урбанська з Молодіжного культурного центру ім. Анджея Бурса.

Жінка також наголосила, що в під час зйомок фільму діти також виконають пісню про місто Гута, в чому їм допоможе відомий музичний гурт WU - HAE .

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що українським переселенцям таки довелося залишити безкоштовне житло у Познані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини