Головна Новини Світ Польща Українські військовослужбовці отримали незвичайний подарунок від поляка: солдати та волонтери плакали
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські військовослужбовці отримали незвичайний подарунок від поляка: солдати та волонтери плакали

Судячи з усього, мати цього поляка мала українське коріння

19 грудня 2022, 13:01 comments6176
Поділіться публікацією:

Польща протягом довгих місяців безперервно допомагає Україні у її битві за свою свободу та незалежність, а від недавнього часу громадяни сусідньої країни взагалі згуртувалися як ніколи, щоб допомогти звичайним українцям пережити холодну зиму. Медикаменти, продукти харчування, генератори та теплий одяг вирушають у різні регіони України практично щодня, це обумовлено тим, що допомога збирається у всіх містах та селищах Польщі.

Українські військовослужбовці отримали незвичайний подарунок від поляка: солдати та волонтери плакали

Жилетка, з відкритих джерел


І якщо ситуація, де якийсь мешканець приніс волонтерам теплу куртку чи ліки для відправки в Україну, вже давно стала нормальною серед поляків, то історія волонтерки Юстини Готовович із Бидгоща здатна довести до сліз найстриманіших і найсильніших духом людей.


Розповідь про нещодавню подію волонтерка відправила до редакції видання Wyborcza.


"Нещодавно до нас у гуманітарний центр у Бидгощі прийшов місцевий житель похилого віку. Він назвався Станіславом. Чоловік запитав, чого найбільше потребують хлопці на фронті. Ми відповіли, що головне — це теплий одяг, після чого він пішов. За кілька днів Станіслав. повернувся знову, він передав нам теплі шкарпетки, білизну та кілька теплих светрів, проте останній його подарунок для українських солдатів розірвав нам душу…”, — пише Юстина Готовович.


За її словами, чоловік передав до рук волонтерів теплу жилетку, яку власноруч зробив всього за два дні. Найбільше волонтерів, а згодом і самих військовослужбовців зворушив напис на ній.


"Звільникам та Захисникам своєї Батьківщини — України. Пише громадянин Польщі Станіслав. Це тобі від поляка, щоб ти пережив цю зиму, і в бою, і в окопі. Цю жилетку я сам пошив, на згадку про свою матір. Боже Благослови! З Польщі, з Бидгоща", — було написано на жилеті.


Незвичайний подарунок вирушив, до речі, до Миколаївської області. За словами волонтерів, він дуже сподобався солдатам, хлопці дуже дякували за таку підтримку.


Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у польському Вроцлаві почали продавати український хліб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини