Головна Новини Світ Польща В Генштабі Польщі повідомили, як в НАТО відреагували на їх дії щодо російської ракети
commentss НОВИНИ Всі новини

В Генштабі Польщі повідомили, як в НАТО відреагували на їх дії щодо російської ракети

В Генштабі Польщі розповіли, що інцидент із російською ракетою, яка увійшла у повітряний простір Польщі був «навмисною дією». При цьому, в НАТО назвали дії Польщі «зразковими»

25 березня 2024, 20:23
Поділіться публікацією:

Начальник Генерального штабу Війська Польського генерал Вєслав Кукула на прес-конференції прокоментував інцидент із російською ракетою, який мав місце 24 березня.

В Генштабі Польщі повідомили, як в НАТО відреагували на їх дії щодо російської ракети

Вєслав Кукула

За його словами, у повітряний простір Польщі увійшла російська ракета Х-101, траєкторія якої програмується. Тобто, додав він, можна вважати, що дії Росії із ракетою, були "навмисною дією".

Втім, додав начальник Генштабу Польщі, російські ракети також мають і достатньо низьку точність, тому, можливо, вказана ракета просто відхилилася від певної запрограмованої траєкторії.

Як повідомив Кукула, ракети на кордоні двох країн завжди можна вважати надзвичайно складною дилемою для знищення. За його словами, справа в тому, що наслідки знищення з польської сторони можуть спричинити "небажані наслідки з іншої сторони".

При цьому начальник Генштабу додав, що може також таке статися, що на територію Польщі може впасти і українська ракета, яка може спричинити "певні наслідки".

Окрім того, Кукула відзначив, що про інцидент із російською ракетою він повідомив представників НАТО. За його словами, через кілька годин він отримав відповідь, яка полягає в тому, що Польща в цій ситуації діяла "зразково" і так, як від неї очікували союзники.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 24 березня в повітряний простір Польщі увійшла російська ракета. Там вона знадилась протягом 39 секунд. Як відзначили в Міноборони країни, російську ракету не збили, бо вона не несла загрозу мешканцям країни.

Правда, із приводу інциденту МЗС Польщі викликало російського посла в Варшаві. Той відмовився йти на зустріч, оскільки польська сторона не надала підтверджень того, що мова йде саме про російську ракету.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rmf24.pl/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини