Головна Новини Світ Польща В Польщі торкнулись питання смертної кари
commentss НОВИНИ Всі новини

В Польщі торкнулись питання смертної кари

Лідер польського уряду сказав, що за найтяжчі злочини потрібно карати смертю. Останній випадок смертної кари в Польщі відбувся 1989 року.

3 січня 2023, 11:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Під час сесії питань і відповідей у Facebook прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький розповів, що не згоден з церковними вченнями і вважає себе прихильником смертної кари. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Facebook польського політика.

В Польщі торкнулись питання смертної кари

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. Фото: з відкритих джерел

Під час новорічної серії питань з Матеушем Моравецьким, користувачі соцмереж змогли отримати відповіді на свої питання. Більшість з них стосувались напруження у внутрішній політичній кухні Польщі та війни в Україні. Окрім того, прозвучало питання про права люди, а саме про смертну кару.

Лідер польського парламенту зазначив, що, на його думку, смертну кару скасовували поспішно, і її як слід треба продумати і застосовувати на практиці.

"Її треба допускати до найтяжчих злочинів, як на мене. Я думаю, що це був такий передчасний винахід 90-х чи раніше. Тут я не згоден із вченням Церкви, тому що я за смертну кару", — сказав прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Останній смертний вирок в Польщі було здійснено 21 квітня 1988 року. Засудженим виявився Станіслав Чабанський, який зґвалтував, а потім вбив жінку, на ім'я Івона Новак. Вирок винесли здійснили в Краківській в'язниці через повішання.

Через кілька місяців після страти в Польщі оголосили мораторій на смертні вироки. З 1991 року Польща стала членом Ради Європи та зобов’язалась не вводити у своє законодавство смертну кару, а з 2002 року був прийнятий 13 протокол Європейської конвенції з прав людини, який повністю скасовував смертну кару, навіть під час військових дій. У Польщі документ ратифікували у 2013 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на думку Моравецького, ракетний удар по Польщі, це ідеальний момент для російської провокації.

Також "Коментарі писали про те, що російський політик погрожує Польщі четвертим поділом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини