Головна Новини Світ Польща В Польщі розповіли, чи вони хочуть взяти під контроль Львів і Галичину
commentss НОВИНИ Всі новини

В Польщі розповіли, чи вони хочуть взяти під контроль Львів і Галичину

У Польщі відреагували на закиди Росії про те, що Варшава буцімто має плани щодо анексії частини українських територій. Зокрема, як повідомляє RMF, голова МЗС Радослав Сікорський, категорично спростував всі закиди РФ

25 квітня 2024, 18:28
Поділіться публікацією:

Радослав Сікорський звинуватив країну-терориста Росію у брехні, коли вона заявляє, що буцімто Польща має таємний план щодо анексії частини територій України. Зокрема, голова МЗС підкреслив, що як Донбас та Крим є Україною, там само Львів, Галичина та Волинь також є українськими територіями.

В Польщі розповіли, чи вони хочуть взяти під контроль Львів і Галичину

Радослав Сікорський

"Тому я повторюю це, щоб це почули і в Кремлі: Львів — це Україна",
- заявив очільник польського міністерства закордонних справ.

При цьому, Сікорський вважає, що в Кремлі розповсюджують таку брехню щодо "намірів анексії", оскільки хочуть розсварити Україну та Польщу.

Окрім того, очільник МЗС повідомив, що його країна приєдналася до декларації країн "Великої сімки" про взаємні довгострокові зобов'язання щодо підтримки України. За його словами, Варшава хоче приймати активну участь у підтримці України, а не залишатися осторонь.

Сікорський також підкреслив, що польський бізнес повинен взяти на себе зобов’язання та активно допомагати у питаннях відновлення української економіки та інфраструктури, які постраждали у наслідок війни. Саме для цього, додав міністр, у Польщі навіть створили посаду уповноваженого з відновлення України.

Окрім того, голова польського МЗС переконаний, що Російська Федерація повинна відповісти за завдану Україні шкоду. При цьому він додав, що санкції Європейського Союзу є ефективним механізмом щодо покарання країни-агресора.

До речі, Сікорський повідомив, що протягом двох років із часу повномасштабної війни в Україні Польща передала Києву 44 пакети військової допомоги на загальну суму майже 9 млрд доларів. Міністр уточнив, що у цих 9 млрд доларів не враховано багатомільярдні суми на допомогу українським біженцям.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав про те, як протягом року у поляків змінилося ставлення до українців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

25 квітня 2024, 17:40

Тому, хто візьме до себе Львів та Галичину не позаздриш, бо доведеться їх утримувати. Справа в тому, що вони звикли жити транзитом, таможенною корупцією та подібне. Це джерело корупції ще з радянських часів, як тільки увійшли до СРСР. Тому нехай їх бере до себе Росія і перевиховує.


Новини