Головна Новини Світ Польща Важка техніка для України: Польща має намір віддати всі свої танки
commentss НОВИНИ Всі новини

Важка техніка для України: Польща має намір віддати всі свої танки

Відомо, що на даний момент на утриманні польської армії знаходиться 247 танків Leopard2

8 січня 2023, 21:50 comments2956
Поділіться публікацією:

Польща, одна з найдружніших для України країн, має намір створити коаліцію, до складу якої увійдуть багато держав Євросоюзу і не лише. За словами прем'єр-міністра Матеуша Моравецького, у сусідній країні мають намір об'єднати провідні держави світу, щоб передати Україні важку техніку – танки Leopard2. Про це повідомляє інформаційне агентство Wyborcza.pl.

Важка техніка для України: Польща має намір віддати всі свої танки

Фото тематичне, з відкритих джерел


За даними видання, уряд Польщі всерйоз почав розглядати прохання України про передачу їй танків Leopard2. За словами голови Інституту міжнародних відносин Республіки Польща Славомира Дембські, рано чи пізно ця "передача" таки відбудеться.


"Я не сумніваюся в тому, що незабаром усі танки Leopard2, які перебувають на утриманні армії Польщі, будуть передані Україні, всі до єдиного. Зараз питання полягає в іншому. Справа в тому, що те, коли саме важка техніка буде відправлена до Україну залежить від того, коли Америка та Корея передасть Польщі танки M1 Abrams та K2 Black Panther. Як тільки це станеться, Україна може розраховувати на солідну допомогу від нашої держави", — каже Дембскі.


За наявними даними, станом на сьогодні на утриманні польської армії перебуває майже 250 танків Leopard2. Польща вже сьогодні готова передати їх Україні, проте, за інформацією видання Wyborcza.pl, для цього необхідно ще й отримати офіційний дозвіл влади Німеччини.


Нагадаємо , раніше ми повідомляли, як у Польщі відсвяткували українське Різдво. За даними місцевих ЗМІ, для біженців, які мешкають у Вроцлаві, було організовано урочисту трапезу. За словами самих учасників заходів, вечеря складалася з українських традиційних страв, а для всіх дітей, сказано у повідомленні, волонтери приготували символічні подарунки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олег

8 січня 2023, 22:04

Привіт

Олег

8 січня 2023, 22:03

Я не робот


Новини