Головна Новини Світ Польща «Вони закриті та вимагають модернізації»: у Польщі відзвітували про стан бомбосховищ
commentss НОВИНИ Всі новини

«Вони закриті та вимагають модернізації»: у Польщі відзвітували про стан бомбосховищ

У Лодзі налічуэться близько 360 бомбосховищ, проте не всі вони придатні до експлуатації

4 грудня 2022, 16:11
Поділіться публікацією:

Нещодавній інцидент із падінням ракет в одному з польських міст закінчився загибеллю двох людей. Ця ситуація свідчить лише про те, що розв'язаний Росією військовий конфлікт в Україні може перейти і на сусідні території, зокрема до Польщі. На тлі цих подій польська влада вирішила провести так звану інвентаризацію бомбосховищ по всій країні, перевірити їх стан і дізнатися, чи вони відповідають необхідним нормам безпеки.

«Вони закриті та вимагають модернізації»: у Польщі відзвітували про стан бомбосховищ

фото тематичне, з відкритих джерел

Зважаючи на те, що найбільша небезпека походить від українського кордону, який часто обстрілюється російською армією, найважливіше було дізнатися про поточний стан підвалів, що перебувають у містах, що межують з Україною. Так, наприклад, у Любліні перелік усіх бомбосховищ був опублікований на офіційному сайті мерії, щоб кожна людина, у разі небезпеки, могла відразу знайти найближчий до себе підвал.

У польській Лодзі, у свою чергу, список бомбосховищ засекречений, проте місцеві ентузіасти, які переживають щодо початку будь-якого конфлікту, здобули адреси підвалів та розмістили їх в інтернеті. Тут важливо зазначити, що, згідно зі звітом пожежної служби, яка і займалася перевіркою, більшість підвалів вимагають термінової модернізації, деякі ж зовсім закриті або знаходяться під огорожею, на приватній території.

"Модернізація бомбосховищ, на жаль, не може бути профінансована з бюджету мерії, відповідальність за їхній технічний стан несе керуюча компанія, яка займається благоустроєм будинку. Якщо ж цей будинок огороджений, приміром, високим парканом або перебуває на приватній території, у такий підвал взагалі буде складно потрапити. Є питання, які слід вирішувати", — повідомляють перевіряльники.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що поляк накинувся на українців із дерев'яним колом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини