Головна Новини Світ Польща Вже завтра кордон України з Польщею може бути заблокований: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Вже завтра кордон України з Польщею може бути заблокований: у чому причина

Польські фермери погрожували відновити блокаду кордону з Україною

3 січня 2024, 17:40 comments1801
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що в Польщі вже новий уряд, 4 січня кордон з Україною знову може бути заблокований. Польські фермери планують відновити блокування одного з найбільших прикордонних пунктів пропуску "Медика-Шегині". Це станеться, якщо фермери не отримають письмових гарантій щодо виконання їхніх вимог. Як передає портал "Коментарі", про це пише PAP, з посиланням на заяву лідера протестувальників Романа Кондрува.

Вже завтра кордон України з Польщею може бути заблокований: у чому причина

Блокада кордону. Фото з відкритих джерел

Остаточне рішення мають ухвалити ввечері 3 січня.

"Якщо ми не отримаємо письмового підтвердження, що наші вимоги будуть виконані, ми повернемось до блокади", – зазначив голова протестувальників.

Він додав, що вже спілкувався з поліцією та кризовою групою, яка супроводжує конфлікт на кордоні, і заявив, що "все готове для продовження протесту". Водночас, він запевнив, що надання письмових гарантій автоматично припинить акцію.

Серед найважливіших вимог протестувальників: дотації на кукурудзу, збільшення суми ліквідних кредитів для аграріїв та збереження с/г податку на рівні 2023 року.

Зазначимо, у листопаді 2023 року польські перевізники заблокували основні автомобільні пункти пропуску на кордоні з Україною: "Гребенне–Рава-Руська", "Корчова–Краківець", "Дорогуськ–Ягодин" та "Медика–Шегині". Надалі до перевізників приєдналися селяни. Наприкінці грудня аграрії завершили блокування перед пунктом "Медика — Шегині". Тоді видання "Коментарі" разом із експертами аналізувало на які компроміси може піти Україна, щоб подолати кризу? Як ситуація може розвиватись далі? Які слід зробити висновки?

Читайте також на порталі "Коментарі" — коли Україна приєднається до ЄС: у Польщі озвучили прогноз.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

3 січня 2024, 18:05

Заблоковано 15000 фур по 2 водія, ще з 2 міняються. Звісно, вони критично важливі вести розкіш корумпованим. Але якщо Україна програє, бо на передовій немає кому воювати, вони окупантам возити будуть? Коли львівські онуки нацистів у східних містах облави на "ухилянтів" влаштовували, на дорогах одні таксисти лишались - їх не чіпали. Вони частка критичної інфраструктури, чи заносылы комусь? Але якщо Україна програє, бо на передовій немає кому воювати, вони окупантів возити будуть? Що ж за недокраїну таку збудували, доля якої нікого не хвилює?


Новини