Головна Новини Світ Польща Як у Польщі ставляться до українських біженців: результати опитування неприємно здивували
commentss НОВИНИ Всі новини

Як у Польщі ставляться до українських біженців: результати опитування неприємно здивували

У Польщі погіршується ставлення до українських біженців

19 червня 2024, 07:35 comments1598
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що повномасштабна війна в Україні триває і Росія не припиняє свій наступ, громадяни Польщі тепер менш прихильно ставляться до українських біженців у всіх сферах, за винятком згоди приймати українських дітей до польських шкіл. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать дані дослідження Варшавського університету та Економіко-гуманітарної академії у Варшаві, повідомляє Rzeczpospolita.

Як у Польщі ставляться до українських біженців: результати опитування неприємно здивували

Українські біженці. Фото: із відкритих джерел

Згідно з дослідженням, лише 31% респондентів вважає, що Польща має обов'язково допомогти Україні (у січні 2023 року так вважали 62%), а "швидше допомогти" – 43%. Група поляків, які виступають проти допомоги, збільшилась до 19%.

72% польських респондентів вважають, що, незважаючи на війну з Росією, Польща має насамперед дбати про власні інтереси (протилежної думки дотримуються загалом 15%) – це стосується переважно експорту продовольства.

За два роки вдвічі зросла кількість респондентів, які тепер вважають, що Польща не має надавати додаткової підтримки Україні. Найбільше поляки підтримують матеріальну допомогу – тобто їжу та одяг, але кількість її прихильників зменшилась із 79% до 62%.

Лише 7% польських респондентів дуже позитивно оцінюють відносини Польщі із президентом Володимиром Зеленським, а 18% – категорично негативно.

На сьогодні лише 17% поляків згодні прийняти біженців з України з можливістю розселення (більше року тому так вважали 37%). 61% хочуть, щоб вони повернулися до України після війни. Більшість поляків (95%) також вважають, що Польща має скорочувати виплати допомоги українським біженцям.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи скасує Німеччина допомогу українським біженцям: відповідь уряду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rp.pl/

Новини