Головна Новини Світ Польща Як українці ставляться до зближення України та Польщі: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Як українці ставляться до зближення України та Польщі: опитування

Більшість наших співвітчизників позитивно ставляться до зближення двох держав

10 квітня 2023, 11:15 comments1538
Поділіться публікацією:

5 квітня президент України Володимир Зеленський уперше за час повномасштабної війни здійснив свій офіційний візит до Польщі. Під час цього візиту було озвучено низку важливих тез про підтримку поляками українців та дружбу двох народів. Також знаковою стала заява лідерів України та Польщі про те, що незабаром настане той час, що між двома країнами не буде кордону. Соціологи Active Group поцікавилися в українців, що вони думають про чергове зближення Польщі та України.

Як українці ставляться до зближення України та Польщі: опитування

Польща та Україна. Фото: з відкритих джерел

У результаті 66,3% українців висловилися позитивно щодо зближення Польщі та України. 21,3% дали відповідь "швидше позитивно". При цьому 4,9% українців заявили, що ніяк не належать до такого зближення. Однозначно негативно щодо такого зближення висловилися лише 0,5% опитаних.

Також соціологи поцікавились думкою українців: які чинники впливають на зближення між двома країнами? У результаті 65,3% назвали такими чинниками військове співробітництво та економічні зв'язки. Трохи більше ніж 31% навали політичну складову. 35,7% назвали спільну історію.

Читайте також на порталі "Коментарі" – під час офіційного візиту президента України Володимира Зеленського до Варшави президент Польщі Анджей Дуда нагородив його найвищою польською державною нагородою – орденом Білого Орла. Були зроблені справді братні заяви, нам пообіцяли передати чергові МІГ-29. Які можна зробити висновки щодо цього візиту та загалом українсько-польських відносин? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло — чи настав час Києву та Москві відновити переговори: у Байдена дали відповідь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини