Головна Новини Світ Польща Які зарплати отримують українські біженці у Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Які зарплати отримують українські біженці у Польщі

У Польщі зростає мінімальна зарплата, а відповідно і виплати заробітної плати для українських біженців.

11 січня 2024, 10:52
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українські біженці у Польщі можуть розраховувати переважно на мінімальну зарплату. Крім того, українська освіта практично не впливає на ріст зарплати, але при знанні польської мови можна боротись за вакантні місця з поляками. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Мінфін.

Які зарплати отримують українські біженці у Польщі

Які зарплати отримують українські біженці у Польщі. Фото з відкритих джерел

У звіті Національного Банку Польщі (НБП) підрахували, що у 2023 році українські біженці та довоєнні мігранти отримували зарплату у розмірі 3-4 тис. злотих, або 28-38 тис. гривень.

Однак після початку вторгнення та масової міграції українських біженців до Польщі, частка українців, які отримують зарплату менш як 3 тис. злотих збільшилась з 21% до 49%. Середня ж зарплата біженців з України у Польщі складає 33 тис. гривень з урахуванням сплачених податків.

Дані НБП показали, що середня зарплата українців у Польщі у період з 2019 по 2022 рік зросла на 38%, а після початку повномасштабного вторгнення ще на 6%.

Зростання зарплати українців пов'язують з підвищенням мінімальної зарплати у Польщі, а також з рекордно низьким рівнем безробіття в країні. З 1 січня 2024 року у Польщі мінімальна зарплата зросла до 4,2 тис. злотих, або 36,4 тис. гривень без сплати податків. Погодинна мінімальна ставка буде на рівні 237 гривень. Крім того, з липня 2024 року у Польщі почнеться новий етап підвищення мінімальної заплати.

Директорка департаменту рекрутації Gremi Personal Анна Джоболда пояснює, що у Польщі українці отримують мінімальний рівень зарплати, а освіта, яка отримана в Україні практично не впливає на рівень виплат. Однак, у випадку знання мови та відповідної кваліфікації українці можуть конкурувати з поляками на ринку праці в Польщі.

До початку вторгнення Росії, в Польщі були працевлаштовані 94% українців, однак з 2022 року цей показник зменшився до 64%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські біженці втрачають допомогу в одній з країн.

Також "Коментарі" писали про польського сатирика, який закликав поселяти біженців в Аушвіц.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини