Головна Новини Світ Польща Скандал у Польщі: сатирик закликав поселяти мігрантів в Аушвіц
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал у Польщі: сатирик закликав поселяти мігрантів в Аушвіц

Відомий у Польщі сатирик розповів "жарт" про необхідність поселяти мігрантів у нацистські табори смерті.

2 січня 2024, 09:58 comments1604
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Польський сатирик Ян Петржак розповів "жарт" у якому заявив, що Польща має підготовлені бараки для мігрантів у нацистських "таборах смерті", зокрема і в одному з найбільших концтаборів Другої світової війни Аушвіц, який знаходився поблизу міста Освенцим. 

Скандал у Польщі: сатирик закликав поселяти мігрантів в Аушвіц

Польський сатирик Ян Петржак. Фото з відкритих джерел

В ефірі польського телебачення TV Republika Ян Петржак заявив, що Німеччина "виштовхує" мігрантів до Польщі, яких поляки могли б селити у концтабори.

"У мене є жорстокий жарт про мігрантів. Вони розраховують на те, що поляки будуть підготовлені, тому що ми маємо бараки. У нас багато бараків для іммігрантів в Аушвіці, Майданеку, Треблінці, Штутгофі. У нас є багато казарм, побудованих тут німцями, і там ми будемо утримувати цих іммігрантів, яких німці незаконно і насильно пригнали до нас", — сказав Ян Петржак.

На вислови 86-річного сатирика ведуча TV Republika Катажина Гойська заявила, що "це дуже сильний жарт".

Подібні слова розпалили скандал у польському суспільстві. Зокрема на нього критично відреагувала адміністрація Державного музею Аушвіц-Біркенау.

"Трагедія Аушвіца показує, до чого призводять ідеї ненависті та презирства до інших людей. Інструменталізація долі людей, які загинули в німецьких таборах, у мерзенній антиміграційній риториці є ганебним і жахливим проявом моральної та інтелектуальної корупції", — зазначив Музей у соціальній мережі X.

Також на заклики поселяти мігрантів до концтаборів відреагував і міністр юстиції Польщі Адам Боднар, який надіслав звернення до прокурора про необхідність почати розслідування щодо слів Яна Петржака та телеканалу TV Republika. А Центр моніторингу расистської та ксенофобської поведінки у Польщі заявив, що слова сатирика є закликом до "до вбивства біженців у концтаборах". Крім того, організація подала позов в Окружну прокуратуру Варшави щодо пропаганди нацизму та расистські погрози.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Польщі ставлять ультиматум Україні на 20 років щодо вступу до ЄС.

Також "Коментарі" писали, що у Польщі змінилось ставлення до українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

так

2 січня 2024, 10:12

Трохи жорстко,але чорні та мусліми затопчуть Европу.


Новини