Головна Новини Світ Польща З чим Польща точно не готова миритись: Туск висловився про суперечки з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

З чим Польща точно не готова миритись: Туск висловився про суперечки з Україною

Дональд Туск сказав, що є, "мабуть, найпроукраїнськішим політиком у Європі", але інтереси поляків для нього на першому місці

29 березня 2024, 14:54
Поділіться публікацією:

Реагуючи на спірні моменти щодо аграрної та торговельної політики щодо України, прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що поляки і так допомагають українцям чим можуть. Як передає портал "Коментарі", свою думку прем’єр висловив в інтерв'ю виданню "Gazeta Wyborcza".

З чим Польща точно не готова миритись: Туск висловився про суперечки з Україною

Дональд Туск. Фото: з відкритих джерел

Дональд Туск заявив, що вважає себе "найпроукраїнськішим політиком у Європі", але при цьому на першому місці для нього залишаються інтереси своїх громадян.

"Поляки платять високу ціну. Ніхто не може конкурувати з Польщею, коли йдеться про підтримку України... Ми хочемо допомогти Україні чим можемо. Але на останньому саміті Європейської ради я стверджував, що ідея вільної торгівлі з Україною має бути перероблена. Я хочу чесної угоди з Україною щодо цього питання", – висловився Дональд Туск.

Варто нагадати, що у Варшаві 28 березня пройшли міжурядові консультації між Україною та Польщею. За результатами зустрічі, на якій торкнулися питань російсько-української війни, блокування польсько-українського кордону тощо, прем'єр-міністри Денис Шмигаль та Дональд Туск провели спільну прес-конференцію. Сторони підписали Спільну заяву, в якій окреслили нинішні відносини та подальші плани. Які висновки можна зробити зараз? Чого очікувати надалі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.  

Також читайте на порталі "Коментарі" — Польща на шляху до реформ: нові обмеження для українських біженців.   

Також видання "Коментарі" повідомляло — такого не було з 1945 року: Туск розповів, що сталося з Європою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини